Nu cred ca sunt singura, dar sunt printre putinele persoane care preferă o clatita sarată în locul uneia dulci, cu ciocolata.
Imi plac clatitele astea sărate, ca poti sa te joci cu fel de fel de aluaturi, în care poti pune cam ce ti place, pe langa apă si făină.
Azi le-am incercat pe cele cu năut . Nu de alta, dar am fiert cam multe boabe de năut si nu aveam ce face cu ele.
Ingrediente:
1 cana si 1/2 apa minerala
100 gr boabe năut fierte
1 legatura de spanac
5 linguri ulei
15-16 linguri faina
un praf de sare
1 lingurita praf de copt
2 linguri zeama de lamaie
ulei pentru uns tigaia
Preparare:
Într-un bol punem apa minerala, sarea, uleiul si le amestecam cu un tel.
Incorporam faina cernuta, treptat, apoi stingem praful de copt cu zeama de lamaie si il punem in compozitie.
Boabele de năut le dam prin blender împreuna cu frunzele de spanac și le adaugam peste aluat. Amestecam cu telul.
Lasam 15 minute aluatul sa se odihneasca.
Incingem o tigaie, pe care o ungem cu ulei.
Cu un polonic punem cate putina compozitie în tigaie si le rumenim frumos pe ambele parti. Intoarcem clatita când partea de deasupra face gaurele și devine mata(nu mai este lucioasa).
Le servim cu sos de iaurt si usturoi sau cu o salsa de rosii.
S-aveti pofta !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu