My kido poate fi uneori cel puțin
ciudata, în ceea ce priveste preferințele culinare. De exemplu refuza ficatul
indiferent de felul in care este gatit, in schimb adora prajitura cu ficat cum
ii spune ea. De obicei ”ma pacaleste” si-i cumpăr foietaje cu ficat când
terminam cumpărăturile, insă ultima oară nu mai aveau. A pus boticul clasic,
asa ca i-am promis ca facem placinta cu ficat acasa. Si cum promisiunea e promisiune, odata ajunsi
acasa, am facut o tarta cu ficat si legume din belsug.
Ingrediente:
pt aluat:
2 ouă,
300 gr făină,
1 lingurita drojdie uscată,
150 ml apa calduta /lapte
sare, ulei
pt.umplutura:
500 gr ficat și bojoc de porc,
2 ouă,
½ telina,
2 morcovi,
2 cepe,
100 ml lapte,
o legatura de mărar si una de patrunjel proaspat,
sare, piper, ulei
1 ou pentru uns
seminte de susan (optional)
Preparare:
Întâi pregatim aluatul.
Într-un bol încăpător punem făina, ouăle, sarea și drojdia.
Adăugam treptat apa călduța si framantam. Când aluatul devine lipicios si nu mai avem făina uscata, turnam putin ulei si framântam până când aluatul este elastic si nu se mai lipeste de maini.
Acoperim cu un prosop si lasam la dospit.
Pentru umplutura, punem la fiert ficatul și bojocul, având grijă să îndepărtăm spuma din când în când.
Daca va întrebati ce e bojocul, sa stiti ca e organul intern ce seamana cu un burete la aspect si consistenta și e mai albicios la culoare.
Curatam si legumele si le fierbem.
Cand sunt gata, scurgem de apă și le dăm pe toate prin masina de tocat carne, sau la blender (eu nu am masina de carne si am folosit blenderul).
Condimentam cu sare si piper, adăugam ouale , laptele si verdeata tocata marunt si amestecam.
Intindem o foaie de aluat si o asezam in tava ( 24 cm).
Punem compozitia si netezim cu o spatula.
Deasupra puteti pune tot o foaie de aluat, sau va puteti juca după imaginatie si chef. Decorul nostru a fost facut de kido .
Ungem cu ou bătut si dam la cuptor pentru 50-60 minute.
Lasam să se raceasca si servim.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu