vineri, 31 mai 2024

Hotel Longoza, Sunny Beach, Bulgaria


Anul 2023, a fost anul în care ne-am decis sa mergem în vacanță în Bulgaria (din motive financiare evident, pentru-că Bulgaria ofera mereu variante accesibile, daca nu esti prea pretențios și exigent )

Am cautat o locație care să fie aproape de plajă, să aibă parcare și de ce nu, sezlonguri (aici am dat greș - locatia asigura sezlonguri in pret , însă la piscină, nu pe plajă). 

Ce-i drept drumul până acolo a fost lung și obositor (650 km). 

Per total, a fost o vacanță reusită, raportându-ne la serviciile oferite și la tariful achitat (4000 lei - all-inclusive, 2 adulti si un copil). 

Locația curată și destul de spațioasă. Camere cu balcon. O piscină exterioară putin cam mică pentru numărul clientilor. Bar doar la piscină. O masa de ping-pong.  

Prosoapele se schimbau zilnic, la recepție. 

Un plus a fost si faptul că, ajunsi mult prea devreme față de ora check-inului, am fost cazati în mai putin de 15 minute . Aveau camera liberă. Ne-au pus brățările și am servit și micul dejun . 

Drumul până la plajă (vreo 300 m aproximativ) se facea pe o alee de lemn, printre dunele - rezervație naturală.


O chestie destul de ciudată (hai sa spunem asa) a fost sa constatam că pe aceeasi plajă erau foarte multi nudisti (e drept aveau amenajat un spatiu al lor - printr-o pancarda care te avertiza) dar sa stai pe prosopul tau sau pe saltea in apă si pe langa tine sa treacă un nene cu toate cele la vedere ...mai ales cand esti cu copii, parca nu e funny.  

Nisipul extraordinar de curat și fin. Plaja foarte mare. 

Anul asta, după multe vreme, am facut plajă pe prosop 😃. 

Sezlongurile la plajă erau contra cost (consumatie de la barurile de care aparțineau ), iar preturile erau destul de mari. Si cum eram pe buget redus și mai ales cazați la all-inclusive ne-am adaptat. Ne luam de la hotel câte un suc / o cafea/ o apă (fiecare după preferință) și porneam spre plajă. Dacă mai vroiam un suc rece făceam o plimbare până la hotel. 

Statiunea animată, mai ales seara . Cu zeci de tarabe, parc de distractii si tot ce vrei. Baruri și terase animate cu fel de fel de spectacole, sa te atragă. Muzică. Voie bună. 


Mancarea .

Ei bine aici a fost putin discutabil. Pentru-ca nu erau  multe variante și mai toate cu sosuri și prăjeli. 

Gratar nu se facea (sau poate nu am fost noi cazati în perioada potrivită). 

Totul la tava, mustind în uleiuri si grasimi. Legume precongelate. Semi-preparate.

Micul dejun cam acelasi pe toata perioada: ochiuri, oua fierte, bacon si salam prajit. 

Cu ceva atenție și răbdare, puteai sa-ti pui în farfurie si putină mâncare care să nu te afecteze (daca ai ceva probleme de sanatate sau interdictii medicale).

Insă, am decis sa vedem partea plină a paharului și per total a fost un concediu reusit. 

- cartofii prăjiți erau nelipsiți, spre bucuria copiilor -
- mic dejun-
- o masă de prânz: legume la tavă, sos de iaurt și castraveți, bastonase de peste -
-cină- 
-mic dejun : ouă fierte, pateu, măsline-


Si, să încheiem cu o notă pozitivă 

”Când o fi mai rău așa să ne fie !” 


Pentru-că, nu-i așa? Ce poate fi rău să-ți bei cafeaua pe plajă, să asculți marea si să admiri un răsărit sau un apus fantastic?

Voi ce recomandări de cazari aveți? Unde ati fost ? 



Niciun comentariu:

Salata de gnocchi

Zilele trecute am vazut o reteta asemănătoare și mi s-a părut destul de interesantă, așa că m-am hotarât să încerc și eu o varianta adaptată...