Mai spun doar ca ..reteta origina se numea “clafoutis cu cirese”, ca vezi doamne e de inspiratie frantuzeasca..insa eu o sa i spun tarta, pe romaneste.
Ingrediente
200 gr faina
3 oua
120 gr zahar
un varf cutit sare
80 gr unt
250 ml lapte
500 gr ciresePreparare:
Se curata ciresele de codite si samburi. Folositi aparatul special pentru scoaterea samburilor, dar merge si cu mana.
Faina se amesteca cu zahar si sare. Am se incorporeaza pe rand ouale. Adaugam untul topit si omogenizam bine.Se incorporeaza apoi incet laptele sa nu faca aluatul cocoloase. Va iesi un aluat cu o consistenta foarte asemanatoare cu a clatitelor.
O tava de 30 cm diametru de tarta se unge bine cu unt si apoi se pun ciresele pe toata suprafata ei. Se toarna incet aluatul peste.
Se da la cuptor la 200C pentru 30 minute, pana se rumeneste. Faceti testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca e coapta: infigeti scobitoarea in mijlocul tartei, daca e coapta trebuie sa iasa curata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu