miercuri, 12 octombrie 2011

Vinete evantai

Am vazut aceasta reteta -- Evantai-de-vinete-la-horia -- la prietena mea alice-albinutza si de atunci ...numai la asta imi era gandul. Si cum  gusturile Albinutei in materie de "gateli" sunt exceptionale....m-am hotarat sa fac si eu reteta. Iata varianta mea:

Ingrediente: 
4 vinete,
200 gr cascaval,
200 gr costita / kaiser,
2 rosii,
3-4 catei de usturoi,
200ml smantana (n am avut iaurt ca in reteta originala),
condimente.

Preparare:

Se spala vinetele si se taie felii ca in imaginea alaturata. Aveti grija sa nu le taiati pana aproape de coada sa nu se rupa.
Se taie cascavalul, rosiile, costita si usturoiul in felii si se aseaza intre feliile de vanata, dupa preferinta.
e leaga apoi cu sfoara, sa nu cada ingredientele si se aseaza intr o tava. Se dau la cuptor la foc mediu pentru 40-50 minute.
Se servesc calde.............cu putina smantana deasupra....


.sau cu multa smantana....(dorinta sotului din dotare)

5 comentarii:

Florina spunea...

Tot ce e cu vinete e bun!

Alice spunea...

Sper sa va fi placut la fel de mult ca si noua. Pupici cu mult drag, mi amiga.

Monya spunea...

Alice....au fost delicioase !!! Multam inca o data pt reteta !!!

Evantai spunea...

Am facut si eu seara trecuta si astazi am fost rugata de familie sa fac din nou. Sunt delicioase.

Monya spunea...

Ma bucur ca v-au placut Evantai.

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...