Sofia, fetita mea, e innebunita dupa iaurt, in orice fel si in orice combinatie. O perioada i-am tot dat iaurt din comert, dar tot auzind diverse opinii de spre iaurtul de la "x" sau "y" firma, dupa o discutie cu pediatra si dupa cercetari personale m-am hotarat ca e mai bine sa-i servesc donsoarei iaurt facut in casa (mai ales ca avem sursa sigura de lapte de vacuta ). Asa ca am trecut la treaba si iata ce a iesit:
Ingrediente:500 ml lapte,
4 linguri smantana.
Preparare:
Se fierbe laptele si se lasa la racit.
Dupa ce se raceste se adauga cele 4 linguri de smantana se amesteca bine si se pune in vase care se dau la rece. In maxim 24 ore obtineti un iaurt delicios.
Pentru marmotica amestec iaurtul fie cu cereale, fie cu fructe sau chiar cu mamaliga si papa cu multa placere.
PS: am observat ca iaurtul facut in vase de lut iese mult mai bun decat cel in borcane de sticla, asa ca va sfatuiesc sa folositi cu incredere orice fel de vas de lut (cana/castron.oala/etc).
Pofta buna.
7 comentarii:
nu stiam varianta de iaurt dat la rece...eu de obicei il las la cald un timp( pana se prinde) si apoi il dau la rece..voi incerca sigur
eu practic metoda "la rece" pentru-ca se acreste mai repede. Insa uneori il las si la "cald".
poop Raluca
pana la urma cata smantana se pune la 500ml lapte? 4 linguri? sau 2?
ca intr-un loc e scris 4, in alt loc 2.
?
multam!
eu pun 4...(scuze pt greseala de redactare) insa, cantitatea poate varia in functie de cat vrea fiecare. nu e strict .....
Smantana din comert? Eu ii puneam iaurt din comert...smantana de tara nu am de unde lua. Multumesc
e ok si cu smantana sau iaurt din comert.....
eu folosesc smantana de tara :P
multumesc si eu de vizita
Oare de ce iaurtul meu nu iese asa tare ?
Iaurtul meu iese de baut (folosesc un iaurt mic la 2 l de lapte !
Trimiteți un comentariu