vineri, 27 septembrie 2013

Ciorba cu perisoare de pui

Ce merge mai bine pe o vreme din asta cu vant vijelios, praf, frunze ridicate-n aer, si multe picaturi de ploaie? Cand ajungi acasa, ud pana la piele, cu nasul rosu si zgribulit de frig , injurand de mama focului ca ti-ai uitat umbrela, ca a trecut unul cu masina si te-a stropit din cap pana-n picioare, ca..., ca....ca...
O ciorba fierbinte si gustoasa...desigur. 
Ingrediente:
600 gr carne tocata de pui,
100 gr orez,
2 linguri ulei,
1 ou ,
500 ml bulion,
3 l apa ,
1 l bors,
1 morcov,
1 pastranac,
1 telina (si radacina si frunze),
2 cepe,
2-3 fire de patrunjel,
 2-3 fire marar verde,
sare si piper, dupa gust
leustean verde, smantana, la servire
Mod de preparare:
Legumele se curata si se taie cuburi sau se dau prin razatoarea mica.
Intr-o oala se pun cateva linguri de ulei si se adauga legumele. Se calesc 4-5 minute, dupa care se adauga apa si bulionul.
Intre timp facem perisoarele.  
Amestecam carnea cu orezul, oul si 2-3 linguri de ulei. 
Condimentam cu sare si piper dupa gust si ne apucam de modelat. Asa, ca la atelierele pentru copii. Facem bilute, rotunde, cat mai perfecte, de marimea unei nuci. Dupa care, le dam drumul rand pe rand in oala cu zarzavat si apa , si le lasam sa fiarba in suc propriu, la foc mic. 
Cand perisoarele se ridica la suprafata (adica dupa vreo 35-40 minute de fiert) adaugam borsul si saram dupa gust. 
Mai dam doua trei clocote si oprim focul. Ciorba este gata.
La noi se obisnuieste sa dregem borsurile/ciorbele cu smantana inainte de servire . 
Si sa le servim cu leustean proaspat toat deasupra.
Pofta buna !!

3 comentarii:

Paula Gafitescu spunea...

Imi place mult ciorba de perisoare, iar daca e si de pui...e minunata!

stefy spunea...

chiar daca e dimineata, n-as refuza o portie din aceasta minunata ciorba!!!

Monya spunea...

Paula, Stefy...va stept cu drag. Ne incalzim, povestim...

Reduceri masive in luna cadourilor doar pe Portokal.ro