Frigarui de ficat cu ananas si mazare


Dupa cum bine stiti, in luna iunie am fost gazda Provocarii Cutia misterelor . Si ca orice gazda a trebuit sa propun cateva ingrediente din care sa iasa o mancare delicioasa. Si...cum ce-si face omul cumana lui, lucru manual se cheama, mi-am facut-o si eu. :) Dar nu-mi pare rau. Cu 4 ingrediente (din 7) am obtinut o cina delicioasa. 


Ingrediente:

200 gr ficat proaspat de pasare,
200 gr mazare,
4 felii ananas (din conserva),
10 rosii galbene , mici, 
sare, piper, 
boia de ardei iute,
o crenguta rozmarin verde,


Preparare:

Am curatat ficateii si i-am spalat in apa rece, pana aramas curata. Apoi i-am pus la fiert, pentru 5 minute in apa cu sare, piper si crenguta de rozmarin. Dupa cele 5 minute i-am scos din apa si i-am prajit , cu o lingura de ulei, in tigaia drycooker. Daca aveti gratar e perfect. Eu n-am , si urmatoarea achizitie in bucatarie va fi o tigaie grill.

Intre timp, am fiert mazarea cu un ardei iute, pentru un gust picant, ce merge de minune cu dulceata ananasului.

Rosiile le-am taiat in jumatate, le-am presarat cu pudra de ardei, iute si le-am prajit cateva minute , pana au prins acea culoare maronie si s-au inmuiat putin.

Ananasul l-am taiat bucati (cel pentru frigarui) iar cel pentru mazare l-am pastrat intreg., dupa care l-am pus in tigaie si l-am rumenit.

Am montat frigaruile alternand un ficatel, o rosie, un ananas. Mazarea am asezat-o pe felia intreaga de ananas.

Am asezat pe farfurie si am servit. Gusturile se imbina de minune si e o reteta e care sigur o voi repeta.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Coniac de cafea (de casa)

Cascaval de casa, dupa reteta mamei, sub supravegherea mamei

Ceapa umpluta cu ciuperci si dovlecel, la cuptor