Dupa cum bine stiti, in luna iunie am fost gazda Provocarii Cutia misterelor . Si ca orice gazda a trebuit sa propun cateva ingrediente din care sa iasa o mancare delicioasa. Si...cum ce-si face omul cumana lui, lucru manual se cheama, mi-am facut-o si eu. :) Dar nu-mi pare rau. Cu 4 ingrediente (din 7) am obtinut o cina delicioasa.
Ingrediente:
200 gr ficat proaspat de pasare,
200 gr mazare,
4 felii ananas (din conserva),
10 rosii galbene , mici,
sare, piper,
boia de ardei iute,
o crenguta rozmarin verde,
Preparare:
Am curatat ficateii si i-am spalat in apa rece, pana aramas curata. Apoi i-am pus la fiert, pentru 5 minute in apa cu sare, piper si crenguta de rozmarin. Dupa cele 5 minute i-am scos din apa si i-am prajit , cu o lingura de ulei, in tigaia drycooker. Daca aveti gratar e perfect. Eu n-am , si urmatoarea achizitie in bucatarie va fi o tigaie grill.
Intre timp, am fiert mazarea cu un ardei iute, pentru un gust picant, ce merge de minune cu dulceata ananasului.
Rosiile le-am taiat in jumatate, le-am presarat cu pudra de ardei, iute si le-am prajit cateva minute , pana au prins acea culoare maronie si s-au inmuiat putin.
Ananasul l-am taiat bucati (cel pentru frigarui) iar cel pentru mazare l-am pastrat intreg., dupa care l-am pus in tigaie si l-am rumenit.
Am montat frigaruile alternand un ficatel, o rosie, un ananas. Mazarea am asezat-o pe felia intreaga de ananas.
Am asezat pe farfurie si am servit. Gusturile se imbina de minune si e o reteta e care sigur o voi repeta.
Intre timp, am fiert mazarea cu un ardei iute, pentru un gust picant, ce merge de minune cu dulceata ananasului.
Rosiile le-am taiat in jumatate, le-am presarat cu pudra de ardei, iute si le-am prajit cateva minute , pana au prins acea culoare maronie si s-au inmuiat putin.
Ananasul l-am taiat bucati (cel pentru frigarui) iar cel pentru mazare l-am pastrat intreg., dupa care l-am pus in tigaie si l-am rumenit.
Am montat frigaruile alternand un ficatel, o rosie, un ananas. Mazarea am asezat-o pe felia intreaga de ananas.
Am asezat pe farfurie si am servit. Gusturile se imbina de minune si e o reteta e care sigur o voi repeta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu