joi, 31 iulie 2014

Snitele din vinete si cascaval.


Nush cum se face, dar mereu, la sfarsit de luna, constat ca mai am "x" retete de postat, "x" promisiuni de onorat. Asa am patit si luna asta. Desi am pornit cu elan, pe drum m-am impiedicat. Da` rau de tot, de n-am reusit sa ma dezmeticesc decat acum cand am vazut ca au inceput sa apara preparatele pentru Cutia misterelor . Ei, apoi, amu` sa te vad gospodino!! Si am luat lista cu ingredientele propuse de Maria si m-am uitat la ea lung si tâmp fără sorti de izbanda(nu ca ar fi fost greu, dar mi-a fugit si ultimul neuron activ) Din start am eliminat deserturile (la care-s zero barat) desi , har Domnului , aveai cu ce. Si uite-asa au iesit din schema pepenele, ciucalata, visinele si nucile. Descurca-te Monico cu vinete, ton , oua si cascaval (aista-i musai de pus in reteta ca-i vedetă ). Că, de bere nu-mi fac griji...o beau la urma toata :)

Colac peste pupaza...multam fain Mărie !!


Ingrediente:

2 oua de gâsca,
1 vanata,
100 gr cascaval, 
300 ml bere, 
200 gr faina grau,
sare, piper, 



Preparare:

Mai intai taiem vanata felii subtiri, o presaram cu sare si piper si o lasam 15 minute sa se odihneasca, adica sa transpire putin .

Intre timp pregatim aluatul. Punem faina intr-un bol apoi turnam berea putin cate putin, amestecand in continuu, pana obtinem o compozitie fina, fara cocoloase, de consistenta aluatului pentru pancakes .  Batem ouale si le punem peste faina. Condimentam dupa gust cu sare si piper.

Cascavalul il taim felii (jumatate din cantitatea de felii de vinata).

Din 2 felii de vanata si una de cascaval, facem un sandvis pe care-l tavalim prin aluat si-l punem la prajit in ulei incins. Cateva minute pe fiecare parte, pana prind o culoare aramie.

Se servesc calde.

Si Doamne cat de bune sunt....si cascavalul care se intinde...mmmmmm.... Merg de minune cu o salata de rosii de gradina si patrunjel proaspat. 










Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...