Pentru Provocarea secreta de august gazduita de Elena, m-am oprit la niste castraveti murati si nu oricum, ci la ...soare ! Savurosi. Putin acrisori. Crantaniciosi atunci cand musti din ei... mmm.... Iar cand bagi mana in borcan si scoti un castravete grasun, stramb sau cum o fi el si musti...mai ca zici ca esti in Rai frate. Asa-s de buni.
Pentru reteta, am fost in vizita in Lumea Cristinei, o lume minunata, unde gasesti idei pentru ce si cum ! Desi pe blogul ei gasesti o sumedenie de retete delicioase, timpul prea scurt, lipsa de chef, gandul la concediul ce bate la usa, m-au transformat intr-o lenesa.
Ingrediente:
castraveti,
sare mare, pentru muraturi,
2-3 crengute de marar uscat,
2-3 crengute cimbru uscat,
4-5 catei de usturoi,
boabe de mustar,
apa.
Preparare:
Se spala castravetii si se taie capetele.
Se aseaza in borcan. Printre ei asezam crengutele de cimbru si marar si cateii de usturoi.
Dizolvam sarea in apa (la un litru de apa se pune o lingura de sare) si o turnam peste castraveti pana-i acoperim.
Punem capacul la borcan si-l asezam intr-un loc cu mult soare.
Dupa 2-3 zile veti observa ca apa se "tulbura" iar castravetii prind o culoare verde-maron. Asta-i semn bun, castravetii-s pe punctul de a se mura.
castraveti,
sare mare, pentru muraturi,
2-3 crengute de marar uscat,
2-3 crengute cimbru uscat,
4-5 catei de usturoi,
boabe de mustar,
apa.
Preparare:
Se spala castravetii si se taie capetele.
Se aseaza in borcan. Printre ei asezam crengutele de cimbru si marar si cateii de usturoi.
Dizolvam sarea in apa (la un litru de apa se pune o lingura de sare) si o turnam peste castraveti pana-i acoperim.
Punem capacul la borcan si-l asezam intr-un loc cu mult soare.
Dupa 2-3 zile veti observa ca apa se "tulbura" iar castravetii prind o culoare verde-maron. Asta-i semn bun, castravetii-s pe punctul de a se mura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu