V-am mai povestit io acum cateva zile ca Gina - gazda Cutiei misterelor de august, ne-a provocat sa gatim cu paste. Va amintiti nu-i asa? Daca nu, aveti aici reteta. Si din toata lista de ingrediente propuse , tot mai am unul pe care nu prea stiu cum sa-l folosesc . Pe domnul pesmet. Nu-l vad decat la o reteta de paste dulci. Insa...nu as mai putea folosi celelalte ingrediente . Sau...poate nu-mi functioneaza mie motorasul, de la caldura??!! Deci, ia spuneti voi...ceva idei de paste dulci unde pot folosi pesmet, rosii, dovlecel, vanata, menta, busuioc, migdale, fructe de mare/peste...si...usturoi??
Ingrediente:
300 gr paste fundite,
200 gr file de hering,
1/2 dovlecel,
1/2 vanata,
4 catei usturoi,
rosii uscate,
frunze de menta,
frunze de busuioc,
sare, piper, ulei
Fierbem pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet, intrucat timpul de fierbere difera de la pasta la pasta. Dupa fierbere, scurgem apa fierbinte si le trecem prin jet de apa rece. Le lasam la scurs.
Tocam marunt frunzele de menta si busuioc. Maruntim si cateii de usturoi. Punem verdeturile si usturoiul intr-un vas si adaugam 4 linguri de ulei, sare si piper dupa gust. Amestecam pana cand uleiul prinde o culoare verzuie si frunzele se sfarama.
Rosiile uscate le taiem marunt si le adaugam peste paste.
Taiem in felii subtiri dovlecelul si vanata si le prajim cateva minute in tigaia unsa cu ulei , ca la clatite (sau le facem pe gratar).
Taiem in bucati si fileul de hering.
Le adaugam pe toate peste paste. Turnam si sosul de menta si busuioc si amestecam. Mai condimentam daca este cazul. Servim. Pot constitui cu succes un pranz savuros sau o cina tarzie.
dar esti ghiftuit de sar puricii pe burta ta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu