Dupa cum stiti acum ceva vreme m-am laudat cu noile accesorii pentru bucatarie (mai exact forma de tort si forma de tarta cu fund detasabil si un grilaj de racit blaturile) primite cadou la lansarea site-ului Prajiturit.ro .
Si cum era normal, le-am pus la treaba, doar nu era sa le tin in vitrina, la expozitie. Prima la test a fost tava pentru tort. Nu sunt la primul contact cu astfel de tavi, insa intotdeauna ceva nou ne atrage, nu-i asa?? Doar suntem femei, ce naiba !! :)
Ei bine, despre tava de tort de 24 cm pot sa va spun ca este numai buna pentru blaturi/checuri etc. Nu se arde, nu se lipeste si, cel mai important, nu curge din ea, chiar daca are fundul detasabil. Se imbina perfect, iar cheita de inchidere/deschidere este foarte usor de manevrat.
Aceasta tava este foarte folositoare in bucatarie, intrucat poate fi folosita si pentru formarea torturilor nu doar pentru coacerea blaturilor. Iar fundul detasabil poate fi folosit pe post de platou, si astfel nu mai ai probleme cu menvrarea. Ai scos inelul si gata. Te apuci de ornat..
Despre grilajul de racit....e exact ce-mi trebuia. Imediat ce scot blatul din tava, il pun pe grilaj si se raceste in liniste. Nu mai stau cu grija ca transpira (asa cum pateam daca-l asezam pe fund, sau pe alta suprafata "plina") si nici nu mai trebuie sa scot gratarul de la aragaz sau de la frigider sa racesc pe ele blatul. In plus poti pudra / poti insiropa / orna cu diferite siropuri si astfel surplusul se scurge linistit si nu mai "balteste" in tava /pe platou.
Si ...un alt mare plus...sunt foarte usor de curatat.
Eu am ales sa fac ceva rapid. Un chec zebra mai exact.
Ingrediente:
8 oua,
8 linguri ulei,
8 linguri zahar,
10 linguri faina,
8 linguri ulei,
8 linguri zahar,
10 linguri faina,
1 praf de copt,
esenta migdale,
5 linguri cacao.
Preparare:
Am separat ouale: intr-un castron curat si uscat punem albusurile si in altul punem galbenusurile.
Galbenusurile le frecam cu uleiul, ca la maioneza.
Albusurile le batem spuma, adaugand la final zaharul si mixand in continuare. Cand avem o spuma ferma, ce-si pastreaza forma ne oprim .
Praful de copt il stingem cu o lingura de otet / zeama de lamaie.
Peste albusuri adaugam faina, cernuta in ploaie, lingura dupa lingura. Amestecam usor, de jos in sus, dupa fiecare lingura.
Apoi adaugam galbenusurile. Amestecam usor.
Adaugam si praful de copt.
Impartim compozitia in doua parti egale. Intr-o parte adaugam cele 5 linguri de cacao si omogenizam.
esenta migdale,
5 linguri cacao.
Preparare:
Am separat ouale: intr-un castron curat si uscat punem albusurile si in altul punem galbenusurile.
Galbenusurile le frecam cu uleiul, ca la maioneza.
Albusurile le batem spuma, adaugand la final zaharul si mixand in continuare. Cand avem o spuma ferma, ce-si pastreaza forma ne oprim .
Praful de copt il stingem cu o lingura de otet / zeama de lamaie.
Peste albusuri adaugam faina, cernuta in ploaie, lingura dupa lingura. Amestecam usor, de jos in sus, dupa fiecare lingura.
Apoi adaugam galbenusurile. Amestecam usor.
Adaugam si praful de copt.
Impartim compozitia in doua parti egale. Intr-o parte adaugam cele 5 linguri de cacao si omogenizam.
In tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt asezam compozitia astfel : folosind o lingura pentru aluatul alb si o lingura pentru aluatul maro, asezam in mijlocul tavii 3 linguri compozitia alba, peste care punem 3 linguri din compozitia maro. Continuam in acelasi fel pana terminam compozitiile. Nu va faceti griji, compozitiile se vor aseza singure, sub greutatea celor de deasupra.
Dam tava la cuptor pentru 30 minute dupa care lasam sa se raceasca pe grilajul special (nah, acum ma laud, ca am si io). Pudram cu zahar si servim.
4 comentarii:
Formele ca formele - sa le folosesti cu placere, dar papusica din prima poza este tare dulcica ♥♥♥ sa creasca mare si viata sa-i fie frumoasa! :*
Cristina...multumesc. Este tot ce am mai bun si mai frumos in viata.
Multumesc pentru urari. Si voi sa va bucurati unii de ceilalti si sa fiti fericiti. Va puuuuuuuuuuuuuuuup.
Cand faci checuri cu albus de ou batut spuma, nu este nevoie de praf de copt
Multumesc de sfat. O sa incerc si fara praf de copt, sa vedem ce iese .
Trimiteți un comentariu