Aceste chiftele s-au nascut dupa vreo 4 zile, la cina (singura masa pe care, din pacate, o iau impreuna cu familia) am avut carne de pui cu cartofi (diferite variante : piure, natur, prajit...etc) si-am zis "gata, in week-end intram la meniu ovo-lacto-vegetarian". Si cum sunt fan dovleac, asta a fost.
Ingrediente:
2 cartofi,
1/2 dovleac placintar
1 ceapa,
3catei usturoi,
2 oua,
4 linguri faina grau,
4-5 fire patrujel verde,
sare-piper.
Preparare:
Am curatat dovleacul si cartofii, i-am dat prin razatoarea mare, dupa care i-am pus la scurs. (lasa f.multa zeama).
Am taiat o ceapa marunt si am calit-o, impreuna cu cateii de usturoi zdrobiti.
Am adaugat ceapa peste dovleacul scurs. Am adaugat cele 2 oua, sa se lege compozitia si faina de grau. Am condimentat dupa gust si am amestecat.
Am adaugat si patrunjel verde tocat marunt.
Am format bile pe care le-am aplatizat si le-am prajit in ulei incins, pana au capatat o culoare galbui aramie.
Am scos pe un servet de hartie pentru a elimina surplusul de ulei si am servit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu