miercuri, 12 noiembrie 2014

Salata de ciuperci cu maioneza si usturoi


Cand vine vorba de petreceri, aniversari, musafiri , etc.  se impune alcatuirea unui meniu cat mai variat, mai aspectuos si mai gustos. Si din acest meniu nu lipsesc niciodata salatele. Si cand spun salate, ma gandesc la salatele cu multe calorii, cu "de toate" si mai ales cu multa maioneza.  Nici vorba de ceva "light" . Iar in top se afla salata de ciuperci / bureti cu usturoi si maioneza. Da, da...stiu...usturoiul miroase....chestii trestii balarii. Insa cand toata lumea se infrupta din bunatati, nu se mai simte. 


Ingrediente:

1 cutie ciuperci feliate,
3-4 catei usturoi, 
sare, piper, 
2 oua si ulei (pt maioneza).

Preparare:

Ciupercile se scurg de apa.

Se curata si se piseaza cateii de usturoi dupa care se adauga peste ciuperci. 

Fierbem 1 ou tare. Intr-un vas punem galbenusul fiert si cel crud, adaugam putin ulei si mixam. Din cand in cand mai adaugam cate putin ulei si iar mixam. Si repetam operatiunea pana obtinem cantitatea de maioneza dorita. 

Atentie, nu puneti mult ulei deodata ca "se taie" maioneza. Iar de patiti o astfel de pozna, adaugati putin sifon / apa minerala si amestecati din nou. Se "repara".

Adaugam maioneza peste ciuperci, omogenizam, potrivim de gust cu sare si piper, ornam si servim.



Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...