luni, 2 martie 2015

Paste cu branza de vaci, la cuptor


Nu stiu ce relatie aveti voi cu pastele, insa eu le iubesc. In fel si chip si in orice culoare (rosii, negre, albe, verrzi...) . Motivul e simplu: ma scot din incurcatura atunci cand sunt in criza de timp sau in pana de idei. Merg de minune si ca fel principal si ca garnitura si ca desert. Ca sa nu mai spun, ca restul ingredientelor pot fi ....aproape orice :)



Ingrediente:

300 gr paste,
500 gr branza vaci, 
1 ardei kapia, rosu, 
1 ceapa, 
2 oua,
100 ml iaurt,
rosii uscate in ulei de masline, 
sare, piper, cimbru uscat, 
2-3 fire patrunjel verde.


Preparare:

Fierbem pastele 5 minute in apa cu putina sare. Le scurgem si le clatim cu apa rece.

Taiem ceapa marunt si o calim cu o lingura de ulei. Adaugam si ardeiul capia.

Branza o amestecam cu ouale si iaurtul . Condimentam dupa gust cu sare, piper si cimbru. Adaugam ceapa si ardeiul calit, dar si rosiile uscate. Toata compozitia o turnam peste paste si amestecam.

Ungem o tava cu ulei si turnam pastele. Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor, pentru aproximativ 20 minute. 

Inainte de servire presaram putin patrunjel verde (doar asa pentru un plus de culoare).


Reteta asta merge la Provocarea Mystery box challenge , editia februarie 2015, gazduita de Cristina. Si cu mandrie spunca am nimerit 7 din 10 ingrediente.( tarate, iaurt, cacao, ciuperci, oua, paste, carne de pui, ardei, ceapa, lapte praf  - ingredientul obligatoriu fiind branza de vaci)

5 comentarii:

Claudia V. spunea...

Daa, si mie imi plac pastele dar uite ca nu am incercat asa in varianta sarata. Noi mancam pastele cu branza mai mult facute la cuptor dar dulci :)

Unknown spunea...

Fac si eu paste cu branza la cuptor, varianta sarata, insa nu m-am gandit sa pun si altceva pe langa branza. Multumesc pemtru idee, am sa incerc.

Unknown spunea...

Buna idee cu pastele acestea, Monica!

Stefy spunea...

La multi ani de 8 martie! sa ai o zi minunata!

Unknown spunea...

Imi plac pastele foarte mult iar aceasta reteta imi aminteste din primii ani de casatorie cand nu prea stiam sa gatesc si faceam ce stiam mai bine!!

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...