Am primit 2 maini pline de ciuperci "de roua" si tare m-am bucurat de ele. In niste ciupercute galbioare, care cresc la campie, printre firele de iarba. Cum erau prea putine pentru a satura toata gasca de ciupercari, chiar de mancam mai mult mujdei cu mamaliga, am hotarat sa fac o supa crema. Si n-am gresit. A fost de-a dreptul de-li-cioa-sa !
Ingrediente:
500 gr ciuperci,
1 pastarnac,
1/2 sfecla rosie,
1/2 telina,
50 gr unt,
3 linguri ulei masline,
1 ceapa,
2-3 catei usturoi,
cimbru, sare, piper.
Preparare:
Curatam legumele (sfecla, telina, pastarnacul) si le taiem cubulete, apoi le punem la fiert 15-20 minute cu 1,oo litru de apa.
Intre timp spalam ciupercile, le feliem (mai putin 2 ciupercute pastrate petru ornamentul final) si le calim cu cele 3 linguri ulei si ceapa tocata marunt. La final adaugam cateii de usturoi, cimbru, sare si piper.
Cu un blender de mana pasam legumele .
Servim supa simpla, sau cu putina smantana si paine prajita. Este pur si simplu delicioasa.
S-aveti pofta !
Un comentariu:
mmm,ce-mi place supa de ciuperci!
Trimiteți un comentariu