joi, 28 mai 2015

Supa crema de dovleac, praz si menta


Acum ceva vreme, in  tara bucatelor si-a facut prezenta o supa crema de dovleac. Si arata atat de bine in culori de toamna si decorata cu o felie de bacon crocant, incat mi s-a facut instant foame. Si cum sunt fan dovleac, treaba a devenit si mai serioasa. Am scris pe-un colt de hartie  cele necesare, am verificat camara, am cumparat ce nu aveam (adica boabe de cardamon) si la bucatarie cu mine. Unde mai pui ca ingredientele, desi sunt din categorii diferite, se imbina de minune in farfurie. 


Ingrediente:

500 gr dovleac placintar, 
1 praz,
2 cartofi, 
supa (de preferat de legume),
cateva frunze de menta, 
cardamon,
scortisoara,
sare piper, 
200 ml smantana 
si bacon pentru "tusa" finala.


Preparare:

Curatam dovleacul si-l taiem felii. Il asezam frumos intr-o tava ce va merge la cuptorul incins in prealabil. Presaram cateva boabe de cardamon si scortisoara printre feliile de dovleac.

Adaugam si frunzele de menta tocate, stropim cu ulei si dam la cuptor pentru 10-15 minute (pana devine moale).

Separata, taiem prazul felii si-l calim.

Fierbem cartofii in coaja, cu un praf de sare. Ii curatam si-i strivim .

Punem toate ingredientele in blender si le pasam . Condimentam cu sare si piper dupa gust. Adaugam supa pana obtinem consistenta dorita (mai gros sau mai subtire).

Inainte de servire adaugam si smantana.

Servim cu felii de bacon crocante (prajite sau pe grill).


S-aveti pofta !

Un comentariu:

Alice spunea...

bai, dar eu de ce aflu tocmai acum de supa asta a ta??? Ti-a iesit minunat!

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...