duminică, 14 iunie 2015

Salata de cartofi cu ceapa caramelizata si maioneza


Salata asta delicioasa merge la Provocarea Week-end cu spor, lansata de Stefania, si gazduita de Merisor care ne-a pus sa pregatim un aperitiv, o salata sau prajitura.

Pentru prepararea ei am folosit oua de prepelita de la Ferma de prepelite Fundeni. Outele astea, pe cat de mici sunt, pe atat de delicioase, iar fata de oul de gaina, oul de prepelita contine de 5 ori mai mult fosfor, de 7,5 ori mai mult fier, de 2 ori mai multa vitamina B1 si de 15 ori mai multa vitamina B2. Oul de prepelita mai contine integral un complex de vitamine A, B, D3, E, plus calciu, zinc, sulf si potasiu.



Ingrediente:

1kg cartofi albi
gogosari in otet (dupa gust)
200 gr masline
4 cremvusti de pui
8 oua  prepelita, fierte

ceapa caramelizata:
2 cepe rosii
1/2 lingurita sare
50 ml ulei de masline
120 ml otet
1 varf lingurita oregano
1 varf lingurita cimbru
1 varf lingurita busuioc
1 varf lingurita piper
1 lingura zahar

maioneza:
5 galbenusuri de oua de prepelita (2 crude, 3 fierte tari)
1 lingurita mustar
250 ml ulei
1 lingurita sare


Preparare:

Spalam cartofii bine si apoi ii punem la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce fierb, se curata si se taie cubulete.

Cremvustii ii feliem.

Gogosarii ii taiem cubulete.

Ouale de prepelita le fierbem  si le curata.

Ceapa o taiem solzisori si o punem  la calit in tigaia cu ulei incins.

Din restul ingredientelor pentru ceapa caramelizata (mai putin zaharul) facem un sos pe care-l turam peste ceapa, atunci cand aceasta devine lucioasa.
Cand scade lichidul, adaugam zaharul si lasam la foc mic pana se topeste si devine maroniu. Lasam ceapa la racit.

Din cele 5 galbenusuri facem maioneza, turnand treptat ulei si mixand   (sau invartind la lingura) . La final adaugam mustarul.

La final amestecam toate ingredientele, potrivim de sare si piper. Deasupra cartofilor punem ouale de prepelita taiate in jumatati.


S-aveti pofta !

Un comentariu:

Merișor spunea...

Foarte buna salata ta cu oua de prepelita!
Si aspectuoasa! Multumesc pentru participare!

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...