duminică, 14 iunie 2015

Prajitura cu cirese, ciocolata si menta



La provocarea Mistery box challenge de iunie, Vicky s-a gandit cu siguranta la un desert, cand a ales ingredientele: fructe de sezon, ouă, lapte, ciocolata, cacao, frișcă sau cremă de brânză, iar elementul  surpriză menta. Si desert a fost. O nebunie de praji cu ciocolata si cirese !



Ingrediente:

cirese (cam 2 pumni plini), 
1 borcan dulceata cirese,
100 gr zahar, 
200 gr unt, 
8 oua prepelita de la Ferma de prepelite Fundeni
200 ml lapte, 
3 linguri cacao, 
400 gr ciocolata neagra, 
1/2 pachet praf de copt,
esenta de menta, 


Preparare:

Mixam untul cu dulceata de cirese. 

Separat mixam ouale si zaharul, pana acesta se topeste, apoi le adaugam peste unt. 

Topim ciocolata in lapte si o lasam sa se raceasca, dupa care o adaugam peste unt si oua.

Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt, dupa care o adaugam peste restul ingredientelor. Omogenizam. 

Turnam compozitia intr-o tava , in care am pus hartie de copt, si o dam la cuptorul incins in prealabil. Dupe vreo 10 minute, cand prajitura prinde o crusta subtire, adaugam ciresele proaspete, fara samburi, si dam din nou la cuptor. 

Mai lasam vreo 20 minute si cam asta-i. Pudram cu zahar si servim.


Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...