Prajitura cu cirese, ciocolata si menta



La provocarea Mistery box challenge de iunie, Vicky s-a gandit cu siguranta la un desert, cand a ales ingredientele: fructe de sezon, ouă, lapte, ciocolata, cacao, frișcă sau cremă de brânză, iar elementul  surpriză menta. Si desert a fost. O nebunie de praji cu ciocolata si cirese !



Ingrediente:

cirese (cam 2 pumni plini), 
1 borcan dulceata cirese,
100 gr zahar, 
200 gr unt, 
8 oua prepelita de la Ferma de prepelite Fundeni
200 ml lapte, 
3 linguri cacao, 
400 gr ciocolata neagra, 
1/2 pachet praf de copt,
esenta de menta, 


Preparare:

Mixam untul cu dulceata de cirese. 

Separat mixam ouale si zaharul, pana acesta se topeste, apoi le adaugam peste unt. 

Topim ciocolata in lapte si o lasam sa se raceasca, dupa care o adaugam peste unt si oua.

Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt, dupa care o adaugam peste restul ingredientelor. Omogenizam. 

Turnam compozitia intr-o tava , in care am pus hartie de copt, si o dam la cuptorul incins in prealabil. Dupe vreo 10 minute, cand prajitura prinde o crusta subtire, adaugam ciresele proaspete, fara samburi, si dam din nou la cuptor. 

Mai lasam vreo 20 minute si cam asta-i. Pudram cu zahar si servim.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Coniac de cafea (de casa)

Cascaval de casa, dupa reteta mamei, sub supravegherea mamei

Ceapa umpluta cu ciuperci si dovlecel, la cuptor