La provocarea Mistery box challenge de iunie, Vicky s-a gandit cu siguranta la un desert, cand a ales ingredientele: fructe de sezon, ouă, lapte, ciocolata, cacao, frișcă sau cremă de brânză, iar elementul surpriză menta. Si desert a fost. O nebunie de praji cu ciocolata si cirese !
Ingrediente:
cirese (cam 2 pumni plini),
1 borcan dulceata cirese,
100 gr zahar,
200 gr unt,
8 oua prepelita de la Ferma de prepelite Fundeni ,
200 ml lapte,
3 linguri cacao,
400 gr ciocolata neagra,
1/2 pachet praf de copt,
esenta de menta,
Preparare:
Mixam untul cu dulceata de cirese.
Separat mixam ouale si zaharul, pana acesta se topeste, apoi le adaugam peste unt.
Topim ciocolata in lapte si o lasam sa se raceasca, dupa care o adaugam peste unt si oua.
Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt, dupa care o adaugam peste restul ingredientelor. Omogenizam.
Turnam compozitia intr-o tava , in care am pus hartie de copt, si o dam la cuptorul incins in prealabil. Dupe vreo 10 minute, cand prajitura prinde o crusta subtire, adaugam ciresele proaspete, fara samburi, si dam din nou la cuptor.
Mai lasam vreo 20 minute si cam asta-i. Pudram cu zahar si servim.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu