luni, 31 octombrie 2016

Cutia misterelor de noiembrie


O doamnă dragă sufletului meu, Lubita sau Lulu cum o stiu prietenii mi-a aruncat mingea la fileu și m-a nominalizat ca și gazdă a provocării Mistery box challenge de noiembrie 2016.

Initiatoarea acestei provocari este Cerasela Badr El-Din cu al ei blog Bunatati de prin lume adunate, și, deși în ultima perioadă, din cauza unor motive numai de ea știute, Cerasela nu mai este prezentă în blogosfera culinară, Provocarea încă rezistă și sper eu să reziste mult timp de-acum încolo. 

Despre provocare v-am mai povestit eu de câteva ori în calitate de participant, ba chiar am fost și gazdă - dar cam ostilă după cum mi s-a spus la vremea respectivă (n-am prea ales ingrediente pe placul tuturor). Deasemenea, recunosc că în ultima perioadă am cam lipsit de la apel, deoarece ingredientele propuse erau mai mereu din zona ”de dulce” și nu mi-s mare pricepută la gătit și ornat dulcegării, dar le-am urmărit pe gospodine din umbră. 


Regulamentul provocarii: 
Cutia noastra virtuala va contine un numar de 7 pana la 10 ingrediente precum si un ingredient vedeta care va stralucii in preparatul vostru, ingrediente cu care voi va trebui sa faceti o reteta sau mai multe in functie de imaginatia voastra. ... Preparatele nu trebuie sa contina alte ingrediente in afara de cele propuse de gazda, singurele acceptate fiind apa, orice tip de grasime vegetala sau animala, zahar, miere sau alti indulcitori, faina, amidon, sare, condimente (aici fiind incluse si condimentele lichide de exemplu: soia sos, worcestershire sos, teriaki sos etc. dar si toate tipurile de otet, mustar, ketchup, maioneza), verdeturi (patrunjel, marar, coriandru, cimbru, etc.) pastai de vanilie, arome pentru prajituri si alti aditivi alimentari (zahar vanilat si aromatizat, gelatina, conservanti, coloranti), agenti de crestere pentru aluaturi (bicarbonat de sodiu, bicarbonat de amoniu, praf de copt si drojdie).
Orice persoana care vrea sa participe trebuie sa faca o reteta cu ingredientele respective (le puteti folosi pe toate sau doar o parte din ele, singurul ingredient care trebuie sa apara obligatoriu in reteta este ingredientul vedeta), sa o posteze pe blogul personal cu link catre aceast post, ca sa promovam aceasta provocare si link catre blogul care a lansat provocarea lunii respective si care va gazduii parada cu retetele participante.
Daca nu aveti blog sunteti bineveniti, doar ca pe langa poza cu preparatul final va trebui sa trimiteti si reteta precum si numele dvs…


Acestea fiind spuse, iată care sunt propunerile mele:

- ingredientul vedetă: dovleacul,

-ajutoare de nădejde în prepararea rețetei: carne (de orice animal doriti), nuci / migdale, ceapă /praz, orez, brocoli, ou, fructe uscate, quinoa, brânzeturi/lactate.

Poate vă întrebați de unde combinația asta ciudată ...ei bine văzui eu o rețetă de dovleac cu brocoli și brânză albastră ....și mă tentează să o încerc. 

Apropo....sper sa nu am parte doar de dovleci umpluți la paradă. Idei sunt multe și faine așa că ma bazez pe voi că veți fi ingenioase !

Fac și o cinste c-un coniac , să aveți spor !

4 comentarii:

GatimcuAnca spunea...

Ce mult imi place provocarea ta , cu siguranta vin cu o reteta .

Maria spunea...

Multumesc ca ai acceptat sa ne fii gazda si-ti sunt recunoscatoare ca ai gandit o lista atat de ofertanta! Sa ai parte de o parada bogata, asa cum nu prea o mai prins Provocarea in ultima vreme!

Monya spunea...

Anca, te astept cu drag și curiozitate .

Maria, abia aștept sa vad ce pregătesti ! Și eu sper să fie o Paradă bogată în rețete.

PanaCris spunea...

Ziua buna. Am aparut si eu. Interesanta provocare. Multumim ptr lista marinimoasa. :-* Sper sa vin si eu macar cu o reteta! :-*

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...