Pasta de avocado


De ceva vreme am adoptat si avocado-ul in retetele mele. De cele mai multe ori l-am folosit pentru salate si cam atat. Mi se pare destul de fad la gust de unul singur, insa intr-o companie  selecta parca se transforma, e mai delicios. Un fel de cameleon. Asa ca, week-endul trecut mi-am facut curaj si-am pregatit o mega super complicata pasta de avocado. Si contrar asteptarilor, a iesit delicioasa.


Ingrediente:

1 avocado copt, 
zeama de la jumatate de lamaie, 
3 catei usturoi, 
1/2 ceapa rosie, 
sare, piper, 
2 linguri ulei de masline



Preparare:

Taiem avocado-ul in jumatate, indepartam samburele apoi cu o lingura scoatem pulpa. 

Stropim cu zeama de lamaie, pentru a nu oxida (isi schimba culoarea). 

Adaugam cateii de usturoi si ceapa tocata marunt. 

Condimentam cu sare si piper, punem si cele 2 linguri de ulei si pornim blenderul. Mixam pana obtinem o pasta fina. 

Se serveste ca atare pe o felie de paine /biscuite sarat /paine prajita sau chiar pe o felie de ardei .


Reteta merge la Provocarea ~Week-end cu spor~ gazduita luna aceasta de Margareta.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Coniac de cafea (de casa)

Cascaval de casa, dupa reteta mamei, sub supravegherea mamei

Ceapa umpluta cu ciuperci si dovlecel, la cuptor