De ceva vreme am adoptat si avocado-ul in retetele mele. De cele mai multe ori l-am folosit pentru salate si cam atat. Mi se pare destul de fad la gust de unul singur, insa intr-o companie selecta parca se transforma, e mai delicios. Un fel de cameleon. Asa ca, week-endul trecut mi-am facut curaj si-am pregatit o mega super complicata pasta de avocado. Si contrar asteptarilor, a iesit delicioasa.
Ingrediente:
1 avocado copt,
zeama de la jumatate de lamaie,
3 catei usturoi,
1/2 ceapa rosie,
sare, piper,
2 linguri ulei de masline
Preparare:
Taiem avocado-ul in jumatate, indepartam samburele apoi cu o lingura scoatem pulpa.
Stropim cu zeama de lamaie, pentru a nu oxida (isi schimba culoarea).
Adaugam cateii de usturoi si ceapa tocata marunt.
Condimentam cu sare si piper, punem si cele 2 linguri de ulei si pornim blenderul. Mixam pana obtinem o pasta fina.
Se serveste ca atare pe o felie de paine /biscuite sarat /paine prajita sau chiar pe o felie de ardei .
Reteta merge la Provocarea ~Week-end cu spor~ gazduita luna aceasta de Margareta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu