vineri, 17 februarie 2017

Pasta de avocado


De ceva vreme am adoptat si avocado-ul in retetele mele. De cele mai multe ori l-am folosit pentru salate si cam atat. Mi se pare destul de fad la gust de unul singur, insa intr-o companie  selecta parca se transforma, e mai delicios. Un fel de cameleon. Asa ca, week-endul trecut mi-am facut curaj si-am pregatit o mega super complicata pasta de avocado. Si contrar asteptarilor, a iesit delicioasa.


Ingrediente:

1 avocado copt, 
zeama de la jumatate de lamaie, 
3 catei usturoi, 
1/2 ceapa rosie, 
sare, piper, 
2 linguri ulei de masline



Preparare:

Taiem avocado-ul in jumatate, indepartam samburele apoi cu o lingura scoatem pulpa. 

Stropim cu zeama de lamaie, pentru a nu oxida (isi schimba culoarea). 

Adaugam cateii de usturoi si ceapa tocata marunt. 

Condimentam cu sare si piper, punem si cele 2 linguri de ulei si pornim blenderul. Mixam pana obtinem o pasta fina. 

Se serveste ca atare pe o felie de paine /biscuite sarat /paine prajita sau chiar pe o felie de ardei .


Reteta merge la Provocarea ~Week-end cu spor~ gazduita luna aceasta de Margareta.

Niciun comentariu:

Salata de gnocchi

Zilele trecute am vazut o reteta asemănătoare și mi s-a părut destul de interesantă, așa că m-am hotarât să încerc și eu o varianta adaptată...