vineri, 10 februarie 2017

Sprot prajit


Noi vara facem plimbari destul de lungi si cum kid-ul vrea si bicicleta si tricicleta si minge si parc si...si...de multe ori ne plimbam la Ciric (cei din Iasi stiu ca e vorba despre un loc de agrement cu lac, hidrobiciclete, loc de gratare, de pescuit, baruri restaurante..ce mai cam de toate pentru toti) si dupa ce incercam tot ce se poate , si dupa o vata de zahar imensa, kid-ul comanda si o portie de pestisori "micuti" prajiti cu "sos din ala bun" (hamsii adicatelea) . Problema e , ca iarna, terasele ambulante cu pestisori prajiti nu functioneaza, insa moftul kid-ului ramane. Si atunci apelam la pestisorii congelati pe care-i prajim acasa. Nu gasim de fiecare data hamsii si ca sa evitam ditai tragedia plangacioasa apelam si la sprot (niste hamsii mai mari) care iese la fel de bun. 



Ingrediente:

250 gr sprot congelat ,
sare, piper, 
faina porumb (malai), 
ulei pentru prajit, 
optional : mamaliga, sos de usturoi


Preparare:

Decongelam pestele , il curatam si-l spalam in mai multe ape. 

Pe o farfurie punem cateva linguri de faina, sare, piper si amestecam. 

Punem o tigaie cu ulei la incins. Cand sfaraie uleiul, luam cate un pestisor si-l trecem pe toate partile prin faina apoi il punem in tigaie. Cand prinde putina culoare, il intoarcem pe partea cealalta, apoi il scoatem pe un prosop de hartie. 

Servim cu mujdei /sos de usturoi, stropiti cu zeama de lamaie, cu mamaliga sau asa simpli. Si dupa, merge de minune o bere rece cu spuma de doua dește ` (iar in cazul meu am una bucata kid fericit).


S-aveti pofta !

Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...