Daca va spun ca orezul din reteta ce urmeaza sa v-o prezint este orez alb, normal, ma credeti ? Eu sper ca da, desi daca nu as sti eu as paria ca e orez brun sau mai stiu eu ce alta specie. Ei bine, am adaugat la fiert niste hribi, care spre surprinderea mea mi-au transformatul orezul din alb in maro.
Ingrediente:
200 gr orez,
300 gr hribi (puteti folosi insa orice fel de ciuperci va plac),
100 gr mazare,
1 morcov,
1/2 ardei gras rosu,
2 ardei iuti (murati),
o legatura patrinjel,
sare, piper, ulei.
Preparare:
Intai de toate fierbem orezul, care este baza pentru salata.
Punem orezul si 2 cesti de apa intr-un vas pe aragaz. Eu am adaugat de la inceput si hribii deoarece erau congelati (se pare insa ca prin fierbere, hribii si-au transferat putin din culoare). Lasam sa fiarba pana absoarbe tot lichidul apoi oprim focul.
Transferam orezul intr-un castron si adaugam restul ingredientelor. ( morcovul si ardeiul taiat cubulete, ardeii iuti taiati rondele. )
Eu am ales ardeiul iute murat pentru a mai stopa din iuteala, dar daca va place gustul picant puteti folosi si ardei iute proaspat.
Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Adaugam 2 linguri de ulei, omogenizam.
Inainte de servire presaram patrunjel din belsug.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu