Briose negresa cu dulceata de nuci


Mi-am luat zilele trecute niste forme mici si dragalase pentru briose, din silicon. Ochioase. Si rosii pe deasupra. Si din acel moment, in fiecare seara (noroc ca ziua sunt la munca, ca altfel vai de urechile mele), kinderul din dotare vrea sa facem ”bliose pufoase” . Normal, daca ar fi după ea, toate ar fi cu ciocolata, insa incercam sa variem pe aceasta tema, asa ca azi a fost rândul unor briose negresa cu vin si dulceata de nuci verzi
Sursa de inspiratie mi-a fost Margareta, care este si gazda provocarii ”Week-end cu spor” de februarie 2017. Am ”umblat” putin la cantitati (mai ales la vin) si am inlocuit glazura de ciocolata cu fulgi de cocos (in mintea mea trebuia sa fie zahar pudra, dar debaraua cu provizii era goala). 

Am pornit de la asta: 

si am ajuns la asta:

Ingrediente:

3 cani faina,
1 cană zahar,
4 linguri cacao,
1/2 plic praf de copt,
1/2 cana ulei,
1 cană vin rosu,
un borcan de 400 gr. dulceata de nuci verzi,
un praf de sare (cam 1/4 lingurita)

     Sfat:
  • pentru măsurarea cantităților folosiți aceeași cana (nu conteaza gramajul acesteia) , doar ca trebuie sa aveti grija ce tava alegeti (pentru o cana mai mare trebuie o tavă mai mare, pentru o cana mai mică trebuie o tavă mai mica),
  • în cana  pe care am folosit-o eu ca și masura încapeau aproximativ 200 gr (faina/zahar/etc.) și am obtinut fix 12 briose.



Preparare:

Intr-un vas amestecam ingredientele uscate, peste care adăugam, pe rând uleiul, vinul si dulceata de nuci. Omogenizam, apoi turnam compozitia intr-o tava  pe fundul careia am pus hartie de copt, sau in forme de briose, in cazul meu.(pt.ca asa cum va spuneam asta a fost comanda kido-ului din dotare).

Dam tava /tavile la cuptorul incins in prealabil pentru aproximativ  40 minute , la foc mediu.

Scoatem din tavi , pudram cu zahar /nuca de cocos si servim.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Coniac de cafea (de casa)

Cascaval de casa, dupa reteta mamei, sub supravegherea mamei

Ceapa umpluta cu ciuperci si dovlecel, la cuptor