De
felul meu tot încerc să pregătesc reţete noi, cu ingredient accesibile , dar şi
care să poată fi făcute mai mult la cuptor. Motivele sunt multe: problemele de
sănătate în primul rând, care impugn un regim alimentar pe care nu l respectăm
de fiecare data, dorinţa de a scăpa de 2-3 kile-n plus şi tot aşa.
Şi
dacă tot vorbeam de kilograme, reţeta asta merge de minune într-o zi de amidon
la reteta Rina .
Ingrediente:
6
cartofi mai marişori,
1
morcov,
1
ceapă,
1 ardei gras rosu (pentru culoare)
½
dovleac,
5-6
ciuperci,
1
legătură mărar,
sare, piper.
Preparare:
Curăţăm
cartofii, îi feliem şi le dăm un clocot.
Spălăm
morcovul , îl curăţăm şi-l dăm prin răzătoare. Tăiem mărunt ciupercile, ceapa
şi dovlecelul , apoi le călim câteva minute cu o lingură de ulei. Condimentăm
după gust. După ce oprim focul, adăugăm mărarul tocat şi amestecăm.
Pregătim un
vas (potrivit pentru cuptor) în care aşezăm un strat de cartofi, apoi un strat
de legume şi la final un strat de cartofi.
Dăm tava la
cuptor, pentru aproximativ 30-40 minute. Când se rumenesc cartofii, scoatem
tava. Lăsăm puţin să se răcorească apoi porţionăm.
Presărăm
puţin pătrunjel proaspăt tocat şi servim.
Un comentariu:
o bunatate!
Trimiteți un comentariu