joi, 16 noiembrie 2017

Musaca de post cu cartofi, dovlecel si ciuperci


De felul meu tot încerc să pregătesc reţete noi, cu ingredient accesibile , dar şi care să poată fi făcute mai mult la cuptor. Motivele sunt multe: problemele de sănătate în primul rând, care impugn un regim alimentar pe care nu l respectăm de fiecare data, dorinţa de a scăpa de 2-3 kile-n plus şi tot aşa.

Şi dacă tot vorbeam de kilograme, reţeta asta merge de minune într-o zi de amidon la reteta Rina .


Ingrediente:

6 cartofi mai marişori,
1 morcov,
1 ceapă,
1 ardei gras rosu (pentru culoare)
½ dovleac,
5-6 ciuperci,
1 legătură mărar,
 sare, piper.



Preparare:

Curăţăm cartofii, îi feliem şi le dăm un clocot.

Spălăm morcovul , îl curăţăm şi-l dăm prin răzătoare. Tăiem mărunt ciupercile, ceapa şi dovlecelul , apoi le călim câteva minute cu o lingură de ulei. Condimentăm după gust. După ce oprim focul, adăugăm mărarul tocat şi amestecăm.
Pregătim un vas (potrivit pentru cuptor) în care aşezăm un strat de cartofi, apoi un strat de legume şi la final un strat de cartofi.
Dăm tava la cuptor, pentru aproximativ 30-40 minute. Când se rumenesc cartofii, scoatem tava. Lăsăm puţin să se răcorească apoi porţionăm.


Presărăm puţin pătrunjel proaspăt tocat şi servim.



Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...