joi, 28 iunie 2018

Briose cu capsuni




Ingrediente:

300 gr căpşuni
2 oua,
150 gr faina 
125 gr zahăr
125 gr iaurt
90 ml ulei
½ plic praf de copt
coaja de lamâie,
1 linguriţă suc de lamâie

1 linguriţă esenţă vanilie,



Preparare:

Spălăm căpşunile şi le tăiem pe jumătate.

Punem ouale într-un vas, adaugăm zaharul si amestecam cu mixerul sau cu telul pâna când compozitia isi dubleaza volumul. Adăugam iaurtul si amestecăm din nou.

Turnăm uleiul şi amestecăm din nou în compozitie.


Dam pe razatoare coaja unei lamai si stoarcem o lingura de zeama si le adaugam în aluat.
Adaugam si esenta de vanilie.

La final adaugam faina amestecata cu praful de copt in doua reprize si amestecam cu telul.

Adăugăm căpşunile şi amestecăm cu grija sa nu le sfaramam. Luăm copozitia cu o lingură şi punem în fiecare formă de brioşă  până umplem cam trei sferturi.


Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180°C si le lasam aproximativ 35 minute sau pâna când se rumenesc si sunt coapte.

Le lăsăm să se racesca putin si le pudram cu zahar.





Niciun comentariu:

Salata de gnocchi

Zilele trecute am vazut o reteta asemănătoare și mi s-a părut destul de interesantă, așa că m-am hotarât să încerc și eu o varianta adaptată...