Ingrediente:
150 gr faina
125 gr zahăr
125 gr iaurt
90 ml ulei
½ plic praf de copt
coaja de lamâie,
1 linguriţă suc de lamâie
1 linguriţă esenţă vanilie,
Preparare:
Spălăm
căpşunile şi le tăiem pe jumătate.
Punem
ouale într-un vas, adaugăm zaharul si amestecam cu mixerul sau cu telul pâna când
compozitia isi dubleaza volumul. Adăugam iaurtul si amestecăm din nou.
Turnăm uleiul şi amestecăm din nou în
compozitie.
Dam pe razatoare
coaja unei lamai si stoarcem o lingura de zeama si le adaugam în aluat.
Adaugam si esenta de
vanilie.
La final adaugam
faina amestecata cu praful de copt in doua reprize si amestecam cu telul.
Adăugăm căpşunile şi amestecăm cu grija sa nu le sfaramam. Luăm copozitia cu o
lingură şi punem în fiecare formă de brioşă
până umplem cam trei sferturi.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180°C
si le lasam aproximativ 35 minute sau pâna când se rumenesc si sunt coapte.
Le lăsăm să se racesca putin si le pudram cu
zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu