vineri, 8 iunie 2018

Cuscus cu leurda


Astă primavară am făcut ceva provizii de leurdă, mai exact am pus vreo 3 punguţe de frunze de leurdă, tăiae mărunt la congelator. Aşa că, din când în când, pentru un plus de culoare dar şi de gust, când fac orez sau cuşcuş pun şi o mânuţă de frunze de leurdă.


Şi recunosc că mi-e mult mai uşor şi mai comod să pregătesc cuşcuş decât orez când e vorba de garnituri. Iar preferatul nostru e cuşcuş-ul cu bobul mai mare, care se prepară termic nu ăla marunţel peste care turnăm apă clocotită si care e foarte bun pentru tabouleh /salate


Ingrediente (pentru 3 persoane):

100 gr cuşcuş,
1 morcov,
sare, piper,
1 lingură ulei,

frunze de leurdă.


Preparare:

Încingem uleiul şi adăugăm boabele de cuscus. Le lasăm la foc mic până se rumenesc, apoi adăugăm apă cât să le acopere şi lasăm la fiert (cam 10 minute).
Curăţăm morcovul şi îl tăiem feliuţe. Îl adăugăm peste cuscus.

Cu 2-3 minute înainte de a opri focum presărăm şi frunzele de leurdă.


Condimentăm după gust şi servim



S-aveti pofta !

Niciun comentariu:

Salata de gnocchi

Zilele trecute am vazut o reteta asemănătoare și mi s-a părut destul de interesantă, așa că m-am hotarât să încerc și eu o varianta adaptată...