Cred că am făcut această tartă
(prăjitură /pandişpan) de cel puţin 10 ori in iarna ce a trecut. Cu caise puse
la congelator astă iarnă, fix pentru prăjituri. Nu m-am gândit însă ca va fi
chiar atât de apreciată de kinderul din dotare.
Acum însă, au apărut din nou caisele
proaspete, româneşti, pe piaţă şi cu siguranţă o voi mai prepara de câteva ori.
Şi , clar , anul acesta voi pune mai multe caise la congelator.
Ingrediente:
caise (vreo 20 buc),
5 ouă,
5 linguri ulei,
5 linguri zahăr,
10 linguri făină,
½ plic praf de copt,
esenţă migdale,
optional - ciocolata (eu am avut bucati de oua kinder/bucati de ciocolata ramase prin casa)
Preparare:
Separăm ouăle .
Gălbenuşurile le frecăm cu uleiul şi esenţa de
migdale.
Albuşurile le batem spumă , cu un praf de sare şi
zahărul. Adăugăm gălbenuşurile şi amestecăm cu o spatula.
Presărăm făina amestecată cu praful de copt.
Ungem o tava cu ulei şi o tapetăm cu făină.
Turnăm compoziţia şi aşezăm deasupra un strat de
caise .
Dăm tava la cuptorul încins în prealabil, la 180
grade, pentru 35-40 minute.
Scoatem tava şi turnăm ciocolata topită. Lăsăm să se
răcească, pudrăm cu nucă de cocos / zahar vanilat, porţionăm şi servim.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu