Prajitura cu caise si ciocolata


Cred că am făcut această tartă (prăjitură /pandişpan) de cel puţin 10 ori in iarna ce a trecut. Cu caise puse la congelator astă iarnă, fix pentru prăjituri. Nu m-am gândit însă ca va fi chiar atât de apreciată de kinderul din dotare.

Acum însă, au apărut din nou caisele proaspete, româneşti, pe piaţă şi cu siguranţă o voi mai prepara de câteva ori. Şi , clar , anul acesta voi pune mai multe caise la congelator.


Ingrediente:

caise (vreo 20 buc),
5 ouă,
5 linguri ulei,
5 linguri zahăr,
10 linguri făină,
½ plic praf de copt,
esenţă migdale,

optional - ciocolata (eu am avut bucati de oua kinder/bucati de ciocolata ramase prin casa)



Preparare:

Separăm ouăle .

Gălbenuşurile le frecăm cu uleiul şi esenţa de migdale.
Albuşurile le batem spumă , cu un praf de sare şi zahărul. Adăugăm gălbenuşurile şi amestecăm cu o spatula.

Presărăm făina amestecată cu praful de copt.

Ungem o tava cu ulei şi o tapetăm cu făină.

Turnăm compoziţia şi aşezăm deasupra un strat de caise .

Dăm tava la cuptorul încins în prealabil, la 180 grade, pentru 35-40 minute.


Scoatem tava şi turnăm ciocolata topită. Lăsăm să se răcească, pudrăm cu nucă de cocos / zahar vanilat, porţionăm şi servim.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Coniac de cafea (de casa)

Ceapa umpluta cu ciuperci si dovlecel, la cuptor

Salata de chiftelute cu ceapa marinata