marți, 30 octombrie 2018

Pâine de casa



N-am mai venit în fața voastră cam de multisor cu o pâine proaspăt coaptă . Nu pentru-ca nu aș mai fi făcut, că am tot frământat în ultima vreme (și pentru evenimente frumoase dar mai mult pentru clipe tristeși/sau de comemorare a celor ce nu mai sunt printer noi ). Si mai toate pâinile/colacii mei erau la fel cu cei pe care vi i-am mai aratat.
Acum însa, am pregătit o painiță mica, cu coajă crocantă și miez moale. Decorată cu câteva floricele.





Ingrediente:

700 gr făină,
4 ouă prepeliță,
½ linguriță sare,
200 ml apă călduță,
5 gr  drojdie uscată,
100 ml ulei.


Preparare:

Am pus toate ingredientele în bolul mixerului primit spre testare de la #buzzKenwood, am atașat paleta pentru aluaturi si l-am pornit. L-am lasat să mixeze aproximativ 10 minute, am oprit și am acoperit aluatul cu un prosop. L am lasat la dospit /crescut pentru 30 minute.


Am pudrat masa de lucru cu făina.

Am împărțit aluatul în două parti.

Dintr-o bucata am format o bilă mare pe care am asezat o în tava (pe hartie de copt, unsa cu ulei si pudrata cu făină).

Din cea de-a doua bucată, am rupt mai multe bucați , pentru decorațiuni.

Eu am ales sa fac un snur impletit si cateva floricele pe care le-am presarat cu seminte (in si susan), dar o puteti decora după imaginatie si plac. La final ungem painea cu un albus de oufrecat cu putin ulei.

Am dat pâinea la cuptor pentru 110 minute . 





Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...