joi, 10 ianuarie 2019

Tort aperitiv cu crema de branza și mazare


Ingrediente:

Foile:
200 gr piure dovleac copt,
1 ou,
făină,
500 ml lapte,
sare, piper

Crema de brânză:
700 gr brânză de vaci,
200 gr iaurt,

Crema de mazăre:
200 gr mazăre fiartă/din conserva,
2-3 castraveți murați

Pentru décor:
Maioneză /sos de usturoi,
Patrunjel,
2-3 măsline, câteva frunzulițe de rozmarin,
¼ ardei gras.

opțional: 5-6 felii șuncă/bacon




Preparare:

Clătitele:
Taiem dovleacul în felii și îl punem la copt. Cand este gata, il scoatem din coajă și îl pasam cu o furculita. 

Intr-un vas incapator punem toate ingredientele pentru clatite (faina, ou, lapte, dovleac)  și omogenizam. Compozitia trebuie sa fie un pic mai groasa decat cea pentru clatitele obisnuite. 

Pregătim tigaia și cu un polonic turnam prima clatită. Dupa aproximativ un minut (când începe sa faca găurele ) o intoarcem.  Pentru totrul din imagine am avut nevoie de 5 clatite. 

De data asta l-am făcut dreptunghiular, dar il puteti face în orice forma.

Crema de brânză :
Branza cu iaurtul le mixamcu blenderul pentru a deveni mai fine. Condimentam cu sare și piper.

Crema de mazare:
Am folosit mazare fiarta, la cutie.

Scurgem apa și pasam boabele de mazăre.
Adaugam castravetii murați taiati cubulete mici și 3 linguri de branza.
Condimentam cu sare si piper.

Asamblare:
Pe un platou asezam prima clatită și un strat generos de crema de branza, apoi cateva felii de sunca. 
Continuam cu o noua clatită și un strat de crema de mazare. 

Alternăm cremele, pentru straturile colorate. 

La final îmbracam tortul în cremă de branza cu putina maioneza/sos de usturoi și decorăm.

Eu l-am ornat cu parunjel proaspat , tocat mărunt pe margini. Deasupra am incercat să fac un ”decor de iarnă” ce a ieșit cam chinuit.

Dam la rece pentru cateva  ore după care se poate servi.



S-aveti pofta !

Niciun comentariu:

Salata de gnocchi

Zilele trecute am vazut o reteta asemănătoare și mi s-a părut destul de interesantă, așa că m-am hotarât să încerc și eu o varianta adaptată...