Pui cu conopida

Ingrediente:
1 pui (eu am folosit un pui de tara, de curte),
conopida 500 g,
bureti (opintici) 200 gr,
sos de rosii 100 ml,
sare,
piper,
2 cepe,
5-6 catei usturoi
patrunjel - 1 legatura mica (optional)

Mod de preparare:
Pregatim conopida astfel: o desfacem in buchetele pe care le spalam si le oparim 5 minute intr-o cantitate mare de apa cu sare (cam 3 litri de apa si o lingurita sare). Scoatem conopida si o lasam intr-o sita sa se scurga cat timp pregatim restul ingredientelor.
 Taiem puiul, il saram si piperam si il prajim intr-o tigaie (eu am folosit o olita de tuci) incinsa cu putin ulei. Curatam ceapa si o tocam  marunt. Intr-o cratita incingem uleiul si calim ceapa cateva minute, dupa care stingem cu apa in care a fiert conopida. Lasam cam 10 minute la foc mediu, iar apoi adaugam carnea de pui, prajita in prealabil. Fierbem carnea impreuna cu ceapa si buretii, pana cand sunt facute bine ( in jur de 20 de minute). Adaugam conopida si o jumatate de cana de apa, daca scazut sosul. Turnam bulionul, amestecam cu grija ca sa nu se zdrobeasca conopida. Potrivim de sare si piper, iar dupa 5 minute stingem focul, deoarece nu e nevoie sa fiarba prea mult, conopida fiind gata in putin timp

         
Servim cu patrunjel proaspat tocat aceasta mancarica delicioasa. (la mine a mancat doar sotul cu decor de patrunjel). Pofta mare !!!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bulete de branza

Coniac de cafea (de casa)

Cascaval de casa, dupa reteta mamei, sub supravegherea mamei