Piept de pui cu cartofi si rozmarin

Aceasta este inca o reteta "complicata" descoperita  in scurta mea calatori in "tara cizma". Ca  deh, trebuia sa ajung pana acolo sa descopar cele mai simple retete. Este o mancare simpla de preparat si foarte indicata pentru cei care tin regim (nu contine prajeli, grasimi, etc.) 

Ingrediente:

1 piept de pui
4-5 cartofi,
1 crenguta de rozmarin proaspat,
sare, piper,
un pahar vin alb (cam 200 ml),
2--3 linguri ulei de masline. 

Preparare:
Se curata cortofii si se taie in 4 pe lungime. Se pun la fiert aproximativ 10 minute. Pieptul de pui se taie bucati (cat de mari/mici doriti).
Dupa ce au fiert cartofii (dar nu cat sa se sfarame, ci ca atunci cand facem cartofi nature) adaugam pieptul de pui, condimentele , vinul si crenguta de rozmarim si mai lasam la fiert, acoperind tigaia/oala/cratita pana scade sosul.
 Sfatul meu: Daca vreti sa simtiti gustul extraordinar al acestei mancari, nu mai folositi si alte "condimente-buruieni" in afara de rozmarin, pentru ca aceasta "buruiana" da un gust extraordinar cartofilor si pieptului de pui.
 Pofta buna.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bulete de branza

Coniac de cafea (de casa)

Cascaval de casa, dupa reteta mamei, sub supravegherea mamei