marți, 2 noiembrie 2010

Piept de pui cu cartofi si rozmarin

Aceasta este inca o reteta "complicata" descoperita  in scurta mea calatori in "tara cizma". Ca  deh, trebuia sa ajung pana acolo sa descopar cele mai simple retete. Este o mancare simpla de preparat si foarte indicata pentru cei care tin regim (nu contine prajeli, grasimi, etc.) 

Ingrediente:

1 piept de pui
4-5 cartofi,
1 crenguta de rozmarin proaspat,
sare, piper,
un pahar vin alb (cam 200 ml),
2--3 linguri ulei de masline. 

Preparare:
Se curata cortofii si se taie in 4 pe lungime. Se pun la fiert aproximativ 10 minute. Pieptul de pui se taie bucati (cat de mari/mici doriti).
Dupa ce au fiert cartofii (dar nu cat sa se sfarame, ci ca atunci cand facem cartofi nature) adaugam pieptul de pui, condimentele , vinul si crenguta de rozmarim si mai lasam la fiert, acoperind tigaia/oala/cratita pana scade sosul.
 Sfatul meu: Daca vreti sa simtiti gustul extraordinar al acestei mancari, nu mai folositi si alte "condimente-buruieni" in afara de rozmarin, pentru ca aceasta "buruiana" da un gust extraordinar cartofilor si pieptului de pui.
 Pofta buna.

Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...