Ingrediente:
pentru parjoale (sau chiftele / piftele...cum li se mai spune, pt.ca am fost intrebata de cateva persoane ce-s alea "parjoale" )
500 gr carne de vita+porc,150 gr paine alba (optional. Eu folosesc doar daca -mi iese compozitia prea moale)
2 oua,
2-3 morcovi potriviti,
2 cepe medii,
3-4 catei de usturoi (puteti pune mai multi sau mai putini, in functie de cat de "iuti" le doriti)
1/2 leg patrunjel ,
1/2 leg marar,
sare, piper
ulei ptr prajit
50gr faina .
pentru piureul de mazare:
500 gr mazare proaspata (am avut eu),
sare, piper.
Mod de preparare:
Parjoaleleleeeeeeeeeeeeee:
Carnea tocata se amesteca cu ceapa (taiata marunt), morcovul (dat prin razatoarea mica), usturoiul (pisat) si verdeata(tocata fin)., se mai adauga paine inmuiata in apa /lapte si stoarsa foarte bine (dupa cum am spus doar daca doriti si doar daca compozitia o cere in cazul meu), piperul, sarea si ouale.
Din aceasta compozitie formam bile pe care fie le coacem ca atare, fie le turtim si obtinem acele "turte de carne" ovale.. Acestea se trec apoi prin faina si se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc.
Sunt delicioase atat calde cat si reci. Pot fi servite, si mie personal imi plac mult cu branza de vaci proaspata si un catel de usturoi, sau cu piure, cartofi prajiti/natur, orez...cu sos...sau cam cu orice garnitura va doriti.
De data aceasta eu am ales un piure de mazare. Va spun si de ce....Am vrut sa fac mazare la cuptor. Buuuuuun !!! Pun mazarea in vas yena, pun sare, piper, pun putina apa si dau la cuptor. Dupa vreo 45 de minute...scot vasul, gust mazarea.....Nu avea nici un gust....si atunci zic eu : o blenduiesc, o fac piure. Am mai condimentat putin, am adaugat putin usturoi pudra, putin unt si ....wowww....schimbare totala de situatie. Avea un gust grozav. Si asa s-a nascut piureul meu de mazare, garnitura potrivita pentru parjoale.
Merg de minune cu un usturoi verde, proaspat !!!! Pofta buna !!!!
Un comentariu:
Ce bune sunt, si-mi place si piureul de mazare ;)
Trimiteți un comentariu