vineri, 11 ianuarie 2013

Salata de scrumbie marinata

 Ei...si cum puteam sa incep mai bine noul an decat cu o salata de peste? Scrumbie, mai exact. Si merge de minune dupa ghiftuiala din ultimele 2 saptamani cand oriunde mergeai erai servit cu: sarmalute, racituri, salata boeuf, carnatichisca si alte asemenea bunatati....
E o salata simpla, gustoasa , usoara....
Ai nevoie de :
2-3 scrumbii gata marinatepe care eu o cumpăr din Piata Nicolina sau Alexandru din Iasi, unde confratii nostri moldoveni de peste Prut, aduc o grămadă de chestii pe care nu le prea găsesti pe la noi. Scrumbia asta marinată, siliotka - în limba rusă - face parte din categoria produselor de negasit în magazinele românesti)
1-2 cepe ,
un pumn de masline,
5-6 linguri ulei de masline,
2-3 linguri otet,
cateva boabe de mustar,
1-2 foi dafin.
Preparare:
Se curata scrumbia cam asa: se taie capetele si se arunca sau se dau la matza din dotare (in cazul meu), se taie pe burta (scrumbia, nu matza) si se scot icrele, laptii si intestinele. Se spala bine de sange si alte impuritati in 2-3 ape.
Se taie ceapa pestisori.
Intr-un vas cu capac/borcan se adauga uleiul, otetul, mustarul, foile de dafin si se amesteca bine . Nu se pune sare, pentru-ca scrumbia asta marinata, de la rusi, e destul de sarata de fel. Se adauga ceapa, maslinele si pestele.
Se inchide ermetic si se lasa "la hodinit" macar 2-3 ore inainte de servire pentru a se imbiba aromele.


 Pofta mare !!!

Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...