Supa crema cu mere si dovleac

Si iata-ma din nou prezenta la Provocarea lansata de Ama. Si iata ca pentru a doua oara, am primit la rasfoit un blog drag mie, blogul Kadiei, un blog complet si complex, un blog "cu de toate pentru toti", insa cum tema provocarii e culinara, de data asta am colindat doar prin paginile cartii de bucate si m-am oprit asupra unei retete de toamna, chiar daca suntem in plina iarna. 
E o supa cremoasa, aromata si poate fi savurata de intreaga familie  de la mic la mare. Ingrediente putine dar de efect maxim. E tot ce-ti poti dori intr-o zi geroasa de iarna.
 Pentru deliciosenia asta ai nevoie de mere (vreo 3 potrivite ca marime) si dovleac placintar (din ala portocaliu...vreo 400 gr) . Se pun la fiert merele si dovleacul (curatate si taiate cubulete) . Intre timp, intr-o tigaie incingem 2 linguri de ulei si cand sfaraie cu spor aruncam o ceapa taiata marunt marunt si 1-2 catei de usturoi. 
Dupa ce au fiert merele si dovleacul, le-am pasat "bini di tat" la blender . La fel am facut si cu ceapa. De ce?? Pentru-ca aceasta supa este pur si simplu adorata de kinder-ul din dotare (care de altfel este o mareeeeee mofturoasa la masa) si care desi are o armata de dinti si masele, refuza sa mestece orice bucatica, indiferent cat de mica e . Dar, daca nu aveti astfel de "specimene" in dotare, pasati doar dovleacul si merele. 
 Dupa ce am pasat tot, am mai pus la fiert vreo 3 minute adaugand cam 200 ml apa (cantitatea difera in functie de cat de groasa/subtire doriti supa) . Am servit-o cu o lingura de smantana .

 O nebunie !!!!!!!  Pe cuvant !!!!!

Comentarii

coco a spus…
iubesc tare mult supele crema , dar cu mere chiar nu am incercat ! o sa incerc :)
Monya a spus…
e o combinatie reusita sa stii. Eu m-am gandit prima data la fetita mea care adora atat dovleacul cat si marul si am zis ca sigur o sa i placa. Dar trebuie sa recunosc ca mi-a placut si mie mult de tot
Paula Gafitescu a spus…
Cred ca e grozav de buna supica asta!
Monya a spus…
Paula...sa stii ca e super faina !!!

Postări populare de pe acest blog

Coniac de cafea (de casa)

Cascaval de casa, dupa reteta mamei, sub supravegherea mamei

Ceapa umpluta cu ciuperci si dovlecel, la cuptor