marți, 22 ianuarie 2013

Supa crema cu mere si dovleac

Si iata-ma din nou prezenta la Provocarea lansata de Ama. Si iata ca pentru a doua oara, am primit la rasfoit un blog drag mie, blogul Kadiei, un blog complet si complex, un blog "cu de toate pentru toti", insa cum tema provocarii e culinara, de data asta am colindat doar prin paginile cartii de bucate si m-am oprit asupra unei retete de toamna, chiar daca suntem in plina iarna. 
E o supa cremoasa, aromata si poate fi savurata de intreaga familie  de la mic la mare. Ingrediente putine dar de efect maxim. E tot ce-ti poti dori intr-o zi geroasa de iarna.
 Pentru deliciosenia asta ai nevoie de mere (vreo 3 potrivite ca marime) si dovleac placintar (din ala portocaliu...vreo 400 gr) . Se pun la fiert merele si dovleacul (curatate si taiate cubulete) . Intre timp, intr-o tigaie incingem 2 linguri de ulei si cand sfaraie cu spor aruncam o ceapa taiata marunt marunt si 1-2 catei de usturoi. 
Dupa ce au fiert merele si dovleacul, le-am pasat "bini di tat" la blender . La fel am facut si cu ceapa. De ce?? Pentru-ca aceasta supa este pur si simplu adorata de kinder-ul din dotare (care de altfel este o mareeeeee mofturoasa la masa) si care desi are o armata de dinti si masele, refuza sa mestece orice bucatica, indiferent cat de mica e . Dar, daca nu aveti astfel de "specimene" in dotare, pasati doar dovleacul si merele. 
 Dupa ce am pasat tot, am mai pus la fiert vreo 3 minute adaugand cam 200 ml apa (cantitatea difera in functie de cat de groasa/subtire doriti supa) . Am servit-o cu o lingura de smantana .

 O nebunie !!!!!!!  Pe cuvant !!!!!

4 comentarii:

coco spunea...

iubesc tare mult supele crema , dar cu mere chiar nu am incercat ! o sa incerc :)

Monya spunea...

e o combinatie reusita sa stii. Eu m-am gandit prima data la fetita mea care adora atat dovleacul cat si marul si am zis ca sigur o sa i placa. Dar trebuie sa recunosc ca mi-a placut si mie mult de tot

Unknown spunea...

Cred ca e grozav de buna supica asta!

Monya spunea...

Paula...sa stii ca e super faina !!!

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...