Primesc mesaj de la sotul din dotare "diseara nu facem niste paste?"
Intreb: "cu ce?"
Raspuns: "cu orice!!..!!"
"Bineee !! " zic eu mustacind...o sa scap repede, ca si asa nu eram "in the mood" pentru bucatarit .
Si uite asa ajung acasa, deschid frigiderul sa iau una alta pentru sosul de paste (eram deja setata pe rosii si piept de pui) cand dau nas in nas cu borcanul de pesto care tipa de zor "pick me ! pick me!"
Ok!!! Am gasit si sosul pentru paste !! Pesto de leurda !!!! Azi cina mea va fi gata in 5-8 minute, conform instructiunilor de pe ambalaj (al pastelor).... Me happy !!!
Dar mi-am dat seama ca nu v-am spus povestea pesto-ului de leurda, iar problema trebuie remediata imediat !!
Ta-na-nnaaaaa !!!!!!
Ingrediente (2 borcanele de 200 gr): 100 grame de migdale crude (dar puteti folosi orice alte seminte va plac: nuci, caju, seminte de pin...)
80 grame de parmezan fin razuit (de indicat e sa cumparati parmezan intreg - la bucata, si sa-l razuiti acasa, dar daca nu gasiti merge si cel gata razuit)
1 praf de sare grunjoasa100 ml. ulei de masline
zeama de la 1/2 de lamaie.
Preparare:
Migdalele (sau semintele preferate) se pun in blender impreuna cu parmezanul fin razuit. Se adauga frunzele de leurda si sarea. Mixati ! Mixati ! Mixati !
Cand ajungeti la consistenta dorita, adaugati zeama de lamaie si omogenizati.
Odata obtinuta consistenta dorita, pesto-ul se toarna in borcane si se acopera cu o pelicula de ulei (tot de masline). Se pastreaza in frigider pana la 8 saptamani, cu conditia ca de fiecare data cand se scoate o cantitate de pesto, ceea ce ramane sa fie perfect acoperit de ulei.
2 comentarii:
Are o culoare de vis!! Imi place leurda...nu stiu daca mai gasesc, dar fug azi pana la piata.
Sper sa gasesti Paula !!
Trimiteți un comentariu