Si anul acesta am avut pe masa de Paste friptura de miel . La noi in familie nu avem inca mofturosi care sa refuze un astfel de deliciu. E drept ca in fiecare an avem miel "propriu" si stim cate luni are (nu se pune problema de ani), ce culoare avea, de la ce oita e, etc . etc. astfel incat nu se pune problema "da` oare n-o fi caine?" . Si ..in plus...trebuie sa marturisesc ca n-am simtit niciodata "acel gust -cahhh- de oaie" ci doar o aroma deosebita fata de pui, porc, vita...
Ingrediente:
carne de miel (pulpa si coaste in cazul meu),
400 gr rosii cherry,
1 lingura zahar brun,
50 gr ulei de masline
1 pahar bere,
1 crenguta menta verde,
1 crenguta rozmarin verde,
3-4 fire usturoi verde,
1 lamaie,
sare si piper
Preparare:
Cu o seara inainte am pus carnea de miel la marinat intr-un amestec de bere(trebuie sa recunosc ca berea a fost un impuls de moment-ma impiedicasem de sticla- insa a dat un gust bun bunutz si a fragezit friptura .. Parerea mea !!), ulei, menta, rozmarin, usturoi (toate tocate marunt), sare si piper.
A doua zi am adaugat zeama de lamaie si am dat la cuptor pentru aproximativ 1 ora si jumatate.
Intre timp, am pregatit rosiile caramelizate. Am pus 3 linguri de ulei la incins si am adaugat rosiile (pe cele mai mari le-am taiat in jumatate). Cand au inceput sa se inmoaie putin am adaugat 1 lingura zahar brun si am amestecat incet, la foc mediu spre mic, pana s-a topit zaharul. Am oprit focul si am acoperit tigaia. Am servit alaturi de friptura.
O nebunie !!!
3 comentarii:
data viitoare sa ma chemi si pe mine la o portie ca eu nu gatesc acasa ca nu papa restul familiei!!!
CU o singura conditie...sa vii !!!
Ce bine arat fripturica asta, cred ca e delicioasa!
Trimiteți un comentariu