joi, 31 octombrie 2013

Fantomite din dovleac

In ton cu sarbatoarea de azi (cum care, cea americana, adoptata de noi) dar si raportat la proviziile din camara/frigider..si pe unde mai gasim cate ceva , m-am gandit sa va fac cunostinta cu 2 fantomite dragalase, din dovlecel.
Ingrediente>
200 gr dovleac placintar,
2 cartofi, 
50 gr unt,
sare, piper, nucsoara
300 gr carne tocata vita,
200 gr pipote si inimi de pui,
2 cepe,
2 ardei grasi,
sare, piper, boia dulce.

Preparare:
Se curata dovleacul, de seminte si coaja. Se taie cuburi si se pune la calit in unt. 
Se adauga cartofii si 250 ml apa sau supa de pui. Se acopera si se lasa la fiert pana scade tot lichidul. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara (cate putin din fiecare).
Intre timp, punem carnea la calit in 2-3 linguri ulei. Legumele se toaca marunt si se adauga peste carne. 
Se adauga 50 ml apa. Se lasa la fiert 5-10 minute. Se adauga boiaua de ardei si se condimenteaza dupa gust.

Dupa ce a fiert, dovleacul se paseaza. Se orneaza pe farfurie.

Bon apetit !!! Luv u !!!

Niciun comentariu:

Salata de gnocchi

Zilele trecute am vazut o reteta asemănătoare și mi s-a părut destul de interesantă, așa că m-am hotarât să încerc și eu o varianta adaptată...