luni, 4 noiembrie 2013

Salata orientala (de cartofi) cu oua de prepeliţă şi de curcă


O nouă lună, o noua provocare. La care am întârziat. Şi-mi cer scuze. motivul ?? O să-l aflaţi în altă postare.
Ei bine, la Provocarea Secretă (daa, cea lansată de Ama ) de luna aceasta, Ophelia şi-al său minunat blog mi-au reamintit de clasica salată de cartofi, mai bine spus aşa numita salată orientală (de ce i se spune asa? ). Si cum am o fixaţie să adaptez reţete (chestie nu foarte inspirată uneori) , vă prezint varianta mea de salată orientală, pornind de la reţeta de bază. 
 Ingrediente:
5oo gr cartofi, 
2 oua de curcă fierte,
1 ou crud,
5 oua prepeliţă fierte,
50 g masline,
2 cepe,
300 gr gogoşari în sos,
50 ml oţet,
100 ml ulei,
50 gr rucola proaspătă,
sare, piper.
Preparare:
Am fiert cartofii şi ouăle. Pentru eficienţă (să spun aşa, am curaţat cartofii înainte şi i-am tăiat cuburi). I-am scurs de apă şi i-am lăsat la răcit.
Între timp am făcut maioneza (la noi e lege...această salată se face cu maioneză) din 2 ouă de curcă fierte (doar galbenuşul) şi unul crud (tot galbenuş).  Albuşul l-am tăiat în salată.
Am tăiat cepele peştişori. Le-am pus peste cartofi. Am adăugat gogoşarii în sos, măslinele, ouăle de prepeliţă şi frunzele de rucola.
Am condimentet după gust. 
Am adăgat maioneza şi am amestecat.
La final am "potrivit" gustul cu oţet (mai acru, mai dulce, cum pofteşte fiecare).
Si cam asta a fost. S-aveţi poftă !!! 


Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...