Cu aceasta reteta delicioasa de Pancakes cu porumb si patrunjel particip la Concursul gatesc sanatos si delicios cu sun-food organizat pe blogul Laura Adamache - Retete culinare
Desi pe blogul ei, Laura spunea ca aceasta reteta este simplus si rapid de preparat, trebuie sa recunosc ca am avut ceva emotii . Nu la preparat compozitia, ci la prajit pancakes-urile, mai bine spus la intors de pe o parte pe alta. Neneeee, erau atat de moi si de pufoase incat se strangeau ca un burete si recunosc ca mi-a cam tremurat mana pe paleta. Dar mi-au reusit pan` la urma.
Aaa, si inca ceva. Noroc ca le-am facut mai micute si mi-au iesit vreo 8 ca...altfel, cineva din familie sigur ramanea cu pofta-n gat. De ce?? Ca tocmai cand le faceam , au aparut ca prin minune vreo 2 vecine (atrase de miros cred..) la ...bors...(da, nu glumesc, au venit dupa bors proaspat adus de la mama ). S-au asezat tacticos pe scaun si da-i povesti asteptand sa vada ce "bunatati mai fac io acolo".
Ingrediente:pancakes:
1 cutie porumb dulce Sunfood,
1 ou,
1 ceapa rosie,
1 legatura mica patrunjel verde,
70 gr faina,
20 ml lapte,
1 lingurita praf de copt,
1/2 lingurita bicarbonat,
sare , piper.
pesto:
1 legatura zdravana de patrunjel,
2 catei usturoi,
20 ml ulei masline,
2 linguri smantana (optional).
Preparare:
Dupa cum am spus, fiind la prima incercare, am urmat intocmai reteta Laurei, pe care v-o redau mai jos. Daaaar, pe viitor mai am io niscaiva idei...
Scurgem boabele de porumb si le trecem rapid printr-un jet de apa rece. Dupa ce le-am scurs, le tamponam cu hartie absorbanta de bucatarie.
Punem doar 200 g de boabe de porumb in robot/blender, faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul, laptele, ceapa rosie taiata in bucatele potivite, oul, sarea si piperul. Patrunjelul l-am tocat marunt, din cutit.
Le mixam 2-3 minute, la viteza medie, pana cand obtinem o compozitie omogena.
Adaugam boabele de porumb intregi ramase si patrunjelul si amestecam cu o lingura.
Introducem aluatul in frigider pentru cca 10-15 minute.
Punem o tigaie antiaderenta pe foc mic spre mediu si cand s-a incins, adaugam 1-2 lingurite de ulei de masline/floarea soarelui.
Dupa ce uleiul s-a incins, tamponam tigaia cu hartie absorbanta de bucatarie si adaugam un polonic mic de aluat.
Prajim fiecare pancakes cate 2-3 minute pe fiecare parte, apoi le scoatem pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie
Cat a stat aluatul la frigider am facut pesto-ul de patrunjel.
Am luat o mana zdravana de verdeata, 2 catei de usturoi si uleiul de masline si le-am blenduit cu spor. La final am adaugat si 2 linguri de smantana. Am potrivit de sare si gata.
Bon apetit !! Luv u !!!
6 comentarii:
Bravo! Felicitari! Bafta multa!
frumoase poze!! bafta!!
Alice...multumesc. poop.
Stefy...multumesc. Hugs.
Arata foarte bine, bafta la concurs!!
Multumesc Paula. Desi..nu-mi fac sperante prea mari. Sunt sigura ca vor fi retete mult mai prezentabile si mai soficticate decat a mea.
Trimiteți un comentariu