Vărzări

Nu ştiu exact de unde şi cum a apărut această reţetă, însă ştiu că la noi în familie , e la mare modă. Uneori cu această varză tocată, umpleam ardei graşi şi-i puneam la borcan. Însă...pentru-că mai de fiecare dată se mânca doar varza, am renunţaţ la idee. 
Şi pentru-că Provocarea dulce Românie-noiembrie 2013 are ca temă maria sa VARZA, m-am gândit să vin şi io cu această reţetă.
Ingrediente:
1 varză (cam de vreo 3 kg),
2 morcovi,
1 hrean,
câteva frunze de ţelină, 
sare.
Preparare:

Varza se taie fideluţe.

Morcovul se dă prin răzătoare.

Hreanul se taie felii.

Frunzele de ţelină se toaca mărunt.

Varza se freacă cu sare (după gust) , se amestecă cu restul ingredientelor şi se lasă peste noapte la "odihnit".
A doua zi se pune în borcane. Dacă zeama lăsată de varză nu este suficientă pentru a acoperi intreaga cantitate de varză, mai puteţi completa cu saramură (apă cu sare).

Comentarii

dia_diana58 a spus…
Nu cred ca-i numele corect al acestei retete (asa cred eu) , varzarile sunt nicte placintele cu varza :)
Monya a spus…
Draga mea, stiu ca exista si o placinta cu aceasta denumire, insa la mine in zona, aceasta varza tocata pusa la murat se numeste tot "varzari".

Postări populare de pe acest blog

Bulete de branza

Coniac de cafea (de casa)

Cascaval de casa, dupa reteta mamei, sub supravegherea mamei