vineri, 28 martie 2014

Sarmale de post , cu bureti si frunze de varza


Ingrediente:

umplutura:
6 cepe medii,
3 morcovi,
1 cana orez,
500 gr opintici (ghebe) fierti,
2-3 fire marar verde,
2-3 fire patrunjel verde,
4-5 linguri pasta de tomate,
2-3 crengute cimbru verde /uscat,
sare,piper, ulei,
2-3 linguri faina alba

pentru invelit :
frunze de varza murata,
sare

Preparare:

Intai pregatim frunzele. Spalam varza bine si scoatem cotorul. Le clatim in 2-3 ape, pentru a indeparta excesuld e sare, de la murat.

Trecem la umplutura.

Curatam ceapa si o tocam marunt.

Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Opinticii fierti ii tocam marunt. 

Intr-o tigaie punem 5-6 linguri de ulei . Cand s-a incins dam focul la mic si punem ceapa si o calim vreo 5 minute (pana devine sticloasa), apoi punem si morcovul si le mai lasam 5 minute, dupa care punem buretii si le mai lasam putin pe foc, iar la urma punem pasta de tomate . 

Orezul il spalam bine in 3-4 ape calde apoi il punem peste amestecul cu ceapa .Mai lasam la foc 2-3 minute.

Condimentam cu sare si piper. Adaugam verdeata tocata (marar si patrunjel) si 2-3 linguri faina alba pentru a lega compozitia.

Frunzele de varza le taiem potrivite pentru sarmalute. Cotoarele frunzelor le tocam marunt si le punem pe fundul oalei in care vom fierbe sarmalele. 

Invelim sarmalutele si le asezam in oala. Deasupra mai tocam iar niste varza. Adaugam si crengutele de cimbru. Punem apa calda peste sarmalute pana le cuprinde. 

Punem oala la foc pentru aproximativ 40 minute. Mai verificam din cand in cand.

Le servim cu mamaliga si ardei iute. Cine doreste poate incerca si un sos de hrean .




Un comentariu:

Cristina spunea...

Hmm, ce bune sunt!

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...