Ostropel de ciuperci cu mamaliga


Din Cartea de bucate aromate am ales sa prepar un Ostropel de ciuperci cu mamaliguta. Si o spun cu mana pe inima ca a fost o alegere inspirata. Chiar daca e o reteta de post, asa cum ne cerea Iuliana, gazda Provocarii "Week-end cu spor" lansata de Stefania, a fost super delicioasa. Desi am mai preparat aceasta reteta, mereu o numeam "ciuperci cu bulion si mamaliga" si niciodata nu m-am gandit sa-i spun ostropel. :)
Ba, sotul din dotare m-a intrebat "ai facut tu ciupercile? " si-i zic " nu" , la care el "ar fi culmea sa mai faci si ciuperci, ai fi o comoara pe langa casa" . Intelesesem la ce se referea...i-a placut mult gustul, dar ne-am amuzat un pic....






Ingrediente:

1 kg de ciuperci,
3-4 căţei de usturoi,
3 fire ceapa verde,
3-4 roşii proaspete (sau din conservă) -spune reteta originala.
Eu am folosit 3 linguri de gogosari in sos,
3 linguri de ulei,
sare, piper,
3-4 fire pătrunjel verde.

Preparare:

Am curatat ciupercile de pielita, le-am spalat si le-am pus la calit intr-o tigaie cu cele 3 linguri de ulei.  Peste ele am adaugat si ceapa verde taiata rondele mici si cateii de usturoi curatati si zdrobiti .

Dupa vreo 3 minute am adaugat 1 pahar cu apa (vreo 100 ml) si am lasat la fiert aproximativ 20 minute .

Am adaugat gogosarii in sos (dupa cum spuneam, reteta originala cere rosii uscate/proaspete/ in sos, insa eu n-am avut prin casa, de la aprozar am uitat sa cumpar si lenea nu m-a lasat sa mai fac un drum la magazinul de la colt, deci am improvizat) . si am mai lasat la foc mic cam 5 minute.

Am facut rapid si o mamaliga zdravana, ca nu putea lipsi de langa aceste bunatati. Cum? Simplu. Am pus ceaunul de tuci cu 1,5 litri apa, 1/2 lingurota sare si un praf de faina de porumb pe aragaz. Cand a inceput sa fiarba, am inceput sa presar faina si saamestec in acelasi timp. Dupa ce am pus cam 250 gr faina am adaugat si 2 linguri de ulei  si am lasat la fiert cam 15 minute. Am rasturnat-o apoi pe platou. Aburinda, atragatoare.

Inainte de servire am tocat marunt patrunjelul si l-am presarat peste ciuperci.

Un deliciu !!!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Coniac de cafea (de casa)

Cascaval de casa, dupa reteta mamei, sub supravegherea mamei

Ceapa umpluta cu ciuperci si dovlecel, la cuptor