Ingrediente:
Pentru aluat:
400 gr faina,
25 gr drojdie proaspata,
130 gr zahar,
2 oua ,
125 ml lapte caldut,
coaja de la o portocala
1 plic zahar vanilat, ulei (aprox. 150 ml)
Umplutura:
250 gr branza proaspata de vaci,
2 oua,
4 linguri zahar,
1/2 fiola rom,
1 plic zahar vanilat,
150 gr stafide
pt.uns:
1 ou
Preparare
Intr-un bol, punem faina, facem o adancitura in mijloc si punem drojdia topita in laptele caldut. Adaugam si restul ingredientelor (mai putin uleiul). Amestecam pana la omogenizare.
Cand obtinem un aluat lipicios adaugam putin ulei. De aici framantam, turnand ulei din cand in cand pana obtinem un aluat nelipicios.
Acoperim cu un prosop si lasam la crescut / dospit (intr-un loc ferit de curent) cam jumatate de ora.
Intre timp pregatim umplutura.
Punem branza intr-un castron , adaugam ouale, stafidele, zaharul si esentele. Omogenizam.
Pudram masa de lucru cu faina.
Impartim aluatul in 3 bucati mari si una mica(cam de marimea pumnului).
Din cele 3 bucati de aluat intindem 3 foi rotunde (din care 2 de marime egala si una mai mare putin).
Din bucata mica de aluat intindem o foaie subtire, din care decupam 5 frunze si o floare.
Floarea o facem astfel: taiem un cerc in aluat (cu un pahar) apoi o crestam cu varful cutitului.
Intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt sau cu unt /ulei si faina asezam prima foaie de aluat. Asezam apoi jumatate de umplutura de branza. Asezam a doua foaie de aluat, apoi restul de umplutura de branza.
Asezam ce-a de-a treia foaie de aluat (cea mai mare) ale carei margini le va acoperi pe cele de dedesubt.
Decoram cu frunzele din aluat , dupa imaginatie. Ungem cu oul batut cu o lingura de si dam la cuptorul incins in prealabil, pentru aproximativ 40 min (pana se rumeneste frumos).
Un comentariu:
Delicioasa pasca! Paste fericit va doresc!
Trimiteți un comentariu