miercuri, 9 iulie 2014

Campanie de sarbatoare

Noo, apai amu` i amu` dragilor. Mi-o vinit randul sa gazduiesc Campania de sarbatoare. Am aflat de curand (de vreo doua editii adicatelea)  ca exista.  Si mi-am bagat repede nasul sa vad despre ce-i vorba. Mai de curiozitate, mai din dorinta de a cunoaste noi colegi "de oale" . Important e ca m-am bagat. Si nu-mi pare rau. E o campanie tare faina, care-ti da sansa de a sarbatori "ceva"  fara un motiv anume. 
Si daca de pe margine lucrurile par simple , adica ti se dau niste reguli pe care mataluta tre` sa le respecti, altfel stau lucrurile din postura de dictator, de cealalta parte a baricadei. DIn postura jandarmului care-ti da peste deste cand treci linia galbena. Io, par example, mi-am stors neuronul - si asa naucit de caldura -, vreo doua zile , in cautarea campaniei perfecte, tinand cont ca e vara, e perioada de concedii si vacante, de relax, e perioada cand lumea vrea liniste si nimic mai mult. Ei si amu` vin io si le strig din pragul usii "la muncaaa ! la cratitaaa !"  Ha ! Ce credeti, primesc ceva injuraturi? Io zic ca da ! Si d-aia incerc sa n-o dau chix. Si caut cea mai inspirata solutie, asa cum am mai spus. Ba, am consultat si calendarul crestin ortodox, sa vad daca ma pot lega de  vreo sarbatoare, un sfant ceva. Nimic ! E un nene care aduce ploile, unul cu focul si o tanti nu prea laudata  (la inceputuri).   Stiti voi cine-s. :))
Dar sa revenim la oile noastre, pardon la Campania noastra. 
M-as lega de mare si de albastrul ei infinit. M-as lega de munti si de verdele de smarald. M-as lega de ziua fie-mii ce ma-ngramadeste la final de iulie. M-as lega de vacanta. Dar nu stiu cum sa fac din toate astea o sarbatoare.

Insa pentru-ca si vacanta e o sarbatoare iar ziua de nastere a kinderului din dotare e cea mai mare sarbatoare, va propun sa pregatiti dulciuri pentru copii (acadele, biscuiti, bombonele, bezele, briose, etc.) prezentate intr-un decor predominant albastru (asta asa , sa ma leg si de mare) . 

Asa ca, in perioada 09 iulie - 09 august va astept cu mic cu mare la parada. Si sa fereasca Sfantu` sa nu veniti...ca de va prind...va smotocesc si va pupacesc in asa hal incat data viitoare n-o sa mai lipsiti. 

Retetele le astept pe adresa de mail monica.horoiu@yahoo.com sau pe grupul "Campania de sarbatoare" de pe  Facebook, unde va astept sa ne dam cu parerea, sa venim cu idei si tot ce mai vreti.


Despre Campania de sarbatoare, va mai spun ca a mai fost gazduita de:

1. Vera, care este si mama proiectului, cu tema  Valentine`s Day
2. Dana cu tema Martisorul
3. Sidy cu tema Retete cu miel
4. Lili cu tema Retete cu fructe si legume proaspete
5. Aura cu tema: aperitiv  delicios  sau  un desert nemaipomenit (vine si parada imediat)


Pe final, va las cu un cantecel care mie-mi place tare ! Si ma face sa visez la vacanta si sa nu mai am chef de nik pret de cateva minute. 


PS: si daca ceva nu va convine, nu va sfiiti, dati de stire sa remediem problema. 

6 comentarii:

Unknown spunea...

O tema super interesanta ....imi place mult tema aleasa.Vin cu drag la provocare :)))

Monya spunea...

Aura...multumesc. Astept cu interes sa vad ce pregatesti :)

Stefy spunea...

super tare prezentarea!!!

Monya spunea...


Stefy...te astept la campanie daca ai timp sa participi. Cat despre prezentare...multam fain.

La Vera in bucatarie spunea...

Apar si eu cu intarziere.Multumesc tare mult ca iti place ideea acestei Campanii si iti multumesc pentru te-ai oferit sa o si gazduiesti.Ideea pe care o ai pentru tema lunii este minunata.

Monya spunea...

Va astept cu drag :)

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...