luni, 28 iulie 2014

Dulceata de visine



Ingrediente:

4 kg de vişine curăţate de sâmburi
2 kg de zahăr
zeama de la 2 lămâi /lime mari





Preparare:


Spalam visinele si le curatam de codite, frunze si alte impuritati.

Cu o rabdare de chinez batran, luam fiecare visina si scoatem sâmburii (le putem si numara ) dupa care le punem într-o cratiță mare, adăugăm peste ele zahărul și lăsăm așa până a două zi .

Așezăm cratița pe foc mic și lăsăm să fiarbă având grijă să adunăm spuma care se formează la suprafață (pentru asta trebuie sa fim mereu pe langa cratita) .

Amestecăm ușor, din când în când . Când visinele noastre se calmeaza si nu mai fac spume la gura oalei, adăugăm zeama de lămâie, si eventual cateva feliute de lamaie. Lasam la fiert, la foc mic, pana cand, odata facut testul picaturii, dulceata noastra ajunge la consistenta dorita.  Trebuie sa aveti in vedere si faptul ca dupa racire, dulceata va fi si mai "consistenta" decat atunci cand e calda. 

Turnăm dulceața fierbinte în borcane spălate și sterilizate .Închidem capacele ermetic și lăsăm borcanele cu gură în jos, învelite în pătură , până a două zi . Le etichetam si le aranjam frumos pe raftul din camara.



Un comentariu:

Deby.ro spunea...

Ce bine miroase.. de aici simt !:) Daca iti face placere, mi-ar place sa ne citim , si in plus am un concurs interesant in desfasurare, poate o sa-ti placa :D

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...