vineri, 11 iulie 2014

Snitele de dovlecel / Dovlecei pane


Azi ...fara carne :D. Doar niste dolvecei pane. Deliciosi. Si pot inlocui cu succes snitelul de pui. Si daca mai zvarli alaturi de ei un sos de iaurt cu usturoi si marar....Pan` aici ti-a fost. Sau poate n-or sa va placa, desi mi-e greu sa cred. 


Ingrediente:
1-2 dovlecei,
4 oua,
3 linguri faina de grau,
3 linguri faina de porumb / pesmet
sare,piper

sos:
200 ml iaurt,
2 catei usturoi,
4 fire marar verde,
sare, piper.


Preparare:

Curatam dovleceii si-i taiem felii. Daca sunt prea micuti, pot fi feliati ppe lungime, pentru a nu ne chinui cu rondele mici-mici. 

Se presara sare peste feliile de dovlecel si se lasa cateva minute. Astfel surplusul de apa va fi eliminat si la prajit nu vor fi probleme. 

Batem ouale cu un praf de sare si piper. 

Amestecam cele doua feluri de faina, pe o farfurie. 

Punem tigaia la incins. 

Luam fiecare felie de dovlecel si o trecem intai prin ou , apoi prin faina, iar prin ou, iar prin faina si la final prin ou. Asezam snitelul frumusel in tigaie, il lasam 1-2 minute pe o parte, il intoarcem, il mai lasam 1-2 minute apoi il scoatem frumos pe un servetel absorbant, pentru a elimina surplusul de ulei. 

Cat se odihnesc smecheriile astea pane, pregatim sosul. 

Tocam mararul  si adrobim catelul de usturoi. Le adaugam peste iaurt. Condimentam cu putina sare si piper si amestecam. 

Asezam totul pe farfurie si servim. 



Un comentariu:

Stefy spunea...

chiar daca nu sunt cu carne, tot accept un snitel!!!

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...