marți, 5 august 2014

Paste cu legume


Luna aceasta, la Cutia misterelor , Gina ne-a pus sa ridicam in slavi pastele. Nimic mai simplu , mi-am zis. Ador pastele. Le gatesc in fel si chip. Si ingredientele "suplimentare" sunt pe masura: dovlecei, vinete, fructe de mare sau peste, rosii, busuioc, menta, pesmet, usturoi, migdale. Numai ca citind postarea de blog, am avut o mare surpriza. Placuta. Eii....amu` sa te vad . Gina ofera si premii, pentru cele mai multe retete. Cu cele mai multe ingrediente. Ei cum sa combini 7 ingrediente si sa ai mai multe feluri de paste si nu doar paste cu sos?? Asta buna intrebare. :))) Si pana oi gasi io raspunsul, va las in compania unor delicioase paste cu legume. 



Ingrediente:

200 gr paste,
1 dovlecel, 
1/2 vanata, 
busuioc si menta proaspata, 
fulgi de migdale, 
4 rosii (de gradina , Gina stie :D !!),
3 catei de usturoi,
4 linguri ulei de masline.



Preparare:

Intai de toate am curatat vanata , am taiat-o cubulete si am asezat-o intr-o tava. Am stropit-o cu ulei de masline,am presarat sare si am dat-o la cuptor pentru 15 minute. In felul asta am evitat imbibarea vinetei cu ulei (se stie ca prajite in tigaie, vinetele absorb ulei cu nemiluita).

Am pus pastele la fiert in apa cu sare, dupa instructiunile de pe pachet.

Usturoiul l-am curatat si l-am zdrobit cu lama cutitului. L-am aruncat in tigaia incinsa.

Dovlecelul l-am curatat de coaja si l-am taiat cubulete. L-am adaugat peste usturoi. L-am calit 2-3 minute apoi am adaugat rosiile taiate cubulete.

Am condimentat cu sare si piper si am lasat la foc mic cam 10 minute.

Am scos vinetele din cuptor si le-am pus peste legumele din tigaie. Am adaugat fulgii demigdale, busuiocul si menta toate marunt, am amestecat si am oprit focul .

Am scurs pastele de apa si le-am trecut prin apa rece.

Am asezat pe farfurie si am servit.


Delicioase, chiar daca fara carne.  (nah, trebuie sa recunosc ca pentru sptul din dotare, am pus langa paste si o pulpa mare de cocos. Nu de alta, dar pe dumnealui il apuca lesinul daca nu are carne la o masa :))) )



4 comentarii:

Gina Bradea spunea...

Delicios :)

Cristina's World spunea...

Ce-mi plac pozele tale de la o vreme! Arata super pastele tale ♥♥♥

Monya spunea...

Gina...da, chiar au fost delicioase.

Monya spunea...

Cristina...multuuuuu` :)

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...